Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Nataša Jukić: Nakladi Fragment od sveg srca na njihovom putu želim samo dobre i iskrene ljude

Kao pasionirana obožavateljica knjiga i svega vezanog uz njih, često sam u prilici obilaziti promocije zanimljivih naslova, upoznavanje autora i drugih knjigoljubaca koji dijele istu strast za čitanjem. Upravo na jednoj takvoj promociji u Splitu, upoznala sam Sonju.

Ženu vedrog osmjeha i neke posebne energije koju je širila oko sebe.

Nešto kasnije, na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu, na kojem sam izlagala naslove koje sam do tad objavila, susrele smo se opet. Ovaj put, sa Sonjom je bio i Bartul.

Pričali su mi o svojim idejama. Ono što najviše pamtim iz tog susreta je osjećaj koji je prožimao svaku moju stanicu. Iz njih je govorila dobra namjera i ljubav prema onome što se u njihovim dušama rađalo.

Zadivila me hrabrost kojom su odlučili krenuti u avanturu izdavaštva.

Ideja koja se istovremeno rađala u mojoj glavi, bila je još uvijek nesvrstana po pitanju izdavača. Htjela sam prvo sve sebi posložiti i biti sigurna da ću takav projekt uspjeti dovesti do kraja.

Kad sam Sonji izložila ideju i koncept onoga na čemu radim, prepoznala je svrhu te knjige koja nadilazi financijske konstrukcije. Knjige koja ima misiju osvijestiti, probuditi, utješiti. Projekt ženske solidarnosti i podrške.

Nakon što mi je nenametljivo ponudila da upravo njena i Bartulova izdavačka kuća „Fragment“ objavi knjigu Mi. Žene. ni jednog trena nisam dvojila.

Vjerovala sam kako sam prepoznala iskrene duše, ljude koji zaista vole pisanu riječ i svu snagu koju u sebi te iste riječi nose.

Evo, mjesec dana da je naša knjiga vani. Mnoge je utoplila, rasplakala, osvijestila. Održali smo dvije promocije u Splitu i Zagrebu koje su bile lijepe i uspješne.

Hvala Sonji i Bartulu što su krenuli u ovu avanturu. Hvala što su mene odabrali za dio svoje obitelji koja raste iz dana u dan.

Želim im od sveg srca na njihovom putu samo dobre i iskrene ljude. Predivne naslove o kojima će se pričati. Jer vrijede. Jer se trude biti najbolji u onom što rade.

Oni su to zaslužili.

 

Fotografija: Dalmacija Danas