Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Tena Lončarević: Kao da se začulo jedno glasno KLIK, stvari su sjele na svoje mjesto.

Kako kaže Balaševićev stih samo retki nađu retke, eto, tako smo se Fragment i ja pronašli. Zapevši u močvari sumnji i preispitivanja, taman sam posustajala pomišljajući kako za moje priče i nema mjesta na književnoj sceni, tu vrvi, strahovita je gužva, a ja sam stigla kasno i iz nekog prošlog vremena, ne snalazim se u buci, ne znam se nametnuti. U takvom, ne baš vedrom, raspoloženju završila sam knjigu pripremivši se za mučno susretanje s onom čuvenom rečenicom izdavački plan je popunjen za ovu, sljedeću i još (dopiši broj) godina, do daljnjega ne primamo nove rukopise. Dakle, bila sam pripremljena na tišinu i na dugo, možda i uzaludno čekanje.

Na Fragment sam naletjela, kako to već ide s najboljim stvarima u životu, sasvim slučajno, surfajući internetom umjesto valovima. Odlučila sam im se javiti bez puno razmišljanja, svakako bez ikakvih očekivanja. Vrlo brzo su odgovorili i zavrtjela se jedna nova, lijepa priča. Upoznala sam Sonju, upoznala sam Bartula, shvatila o kakvim se zaljubljenicima u knjige radi. Kao da se začulo jedno glasno KLIK, stvari su sjele na svoje mjesto. Moram priznati da me njihova pozitivna energija zarazila, voljela bih da smo se povezali i ranije, podrška kakvu pružaju sigurno bi me nosila nekim sunčanijim predjelima.

Moram naglasiti kako ono što odlikuje Sonju, Bartula i njihovu kuću Fragment nije samo prijateljski odnos prema autoru, to je prije svega profesionalnost, surađivati s njima znači biti okružen ljudima koji znaju svoj posao i rade ga čestito i temeljito. To znači dobiti urednika koji zaista češlja rukopis, savjetuje, usmjerava; lektoricu kojoj ništa ne promiče iz vida; dizajnera s jasnom idejom naslovnice i ono najslađe –  komunikaciju sa spisateljicom koju osobno baš voliš (ime poznato redakciji) 😊. Surađivati s njima znači sa smiješkom si i sasvim zadovoljno reći – pa da, ovako bi izdavanje knjige i trebalo izgledati.