Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Naklada Fragment nastala je iz ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi, iz duboke želje da potiče na kreativnost i inovativnost, sa zadatkom da knjiga opstane i živi zauvijek.

Svi vi koji dijelite našu misiju, imate rukopis vrijedan pažnje i trebate nekoga tko će vam pomoći da se vaš san ostvari i knjiga objavi, slobodni ste nas kontaktirati putem e-maila: nakladafragment@gmail.com.

Zainteresirani smo za sve autore, bez obzira na vrtu djela i žanr. Pregledat ćemo svaki rukopis, a ako utvrdimo da se radi o kvalitetnom i inovativnom sadržaju, surađivati na obostrano zadovoljstvo.

Radujemo se svim autorima koji će posjetiti našu stranicu i kontaktirati nas jer budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove i koji će zajedno s nama čuvati knjigu od zaborava.

Ovako se to radi: sjednete za tipkovnicu i slažete jednu riječ za drugom dok nije gotovo. To je vrlo jednostavno i istodobno neopisivo teško. – Neil Gaiman

Napomena:

Dokumenti koji se šalju Nakladi Fragment potrebno je da budu napisani u: formatuWordpismuTimes New Romanfontu12s razmakom (1,5).

Tekst mora biti napisan do razine pismenosti da se može lektorirati. Nije preporučljivo slati tekst: u obliku radnog materijala, bilježaka s natuknicama, s nedovršenim i nepotpunim rečenica, grafički neujednačen. Treba težiti tomu da se bude valjano pismen s temeljitom općom kulturom, a ona na prvome mjestu pretpostavlja dobro poznavanje materinskoga jezika. Ako već u tome zaostajemo, ne bi se smjelo događati da se izgubi poštovanje prema riječima, prema hrvatskome standardnom jeziku.

Katkad posebni tipovi slova ili način njihova pisanja služe za različite sintaktičke potrebe. Bez posebnih razloga nije dobro za isticanje, posebno za rečenični naglasak, upotrebljavati velika slova. (iz pravopisa)