skip to Main Content

Svatko u životu sanja ostvarenje vlastitog sna.

I Naklada Fragment je nastala iz jednog sna, iz vjere u bolje sutra, bezgranične ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi, iz duboke želje i volje da mijenja svijet nabolje, da potiče na kreativnost i inovativnost sa zadatkom da knjiga opstane i živi zauvijek.

Svi vi koji dijelite našu misiju, imate ideju, imate rukopis vrijedan pažnje i treba vam netko tko će pomoći da se vaš san ostvari i knjiga izda, slobodni ste nas kontaktirati na:

E-mail: nakladafragment@gmail.com

Zainteresirani smo za sve autore, bez obzira na žanr. Pregledat ćemo svaki rukopis, a ako utvrdimo da se radi o kvalitetnom i dobrom sadržaju, surađivati na obostrano zadovoljstvo.

Radujemo se svim autorima koji će posjetiti našu stranicu i kontaktirati nas jer budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove i vizije i koji će zajedno s nama mijenjati ovaj svijet i čuvati knjigu i njenu svetost od zaborava.

 

Napomena:

Dokumenti koji se šalju Nakladi Fragment potrebno je da budu napisani u: formatu: Word, pismu: Times New Roman, fontu: 12, s razmakom (1,5).

Tekst mora biti napisan do razine pismenosti da se može lektorirati. Nije preporučljivo slati tekst: u obliku radnog materijala, bilježaka s natuknicama, s nedovršenim i nepotpunim rečenica, grafički neujednačen. Treba težiti tomu da se bude valjano pismen s temeljitom općom kulturom, a ona na prvome mjestu pretpostavlja dobro poznavanje materinskoga jezika. Ako već u tome zaostajemo, ne bi se smjelo događati da se izgubi poštovanje prema riječima, prema hrvatskome standardnom jeziku.

Služeći se pjesničkom slobodom, suvremeni pjesnici katkad pišu pjesme bez ikakvih pravopisnih znakova, a katkad i prozu kao izraz tijeka svijesti. Takvi se radovi, razumljivo, ne mogu oblikovati do razine pismenosti koja je spomenuta. (prema pravopisu)

Katkad posebni tipovi slova ili način njihova pisanja služe za različite sintaktičke potrebe. Bez posebnih razloga nije dobro za isticanje, posebno za rečenični naglasak, upotrebljavati velika slova.  (iz pravopisa)

Close search

Košarica

Back To Top