Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Blogdan: Prava magija tek počinje

Moja saradnja sa Nakladom Fragment je od samog početka magična. U Srbiji knjiga “Obloge od mastila“ ugledala je svetlost dana krajem 2017. godine i od tada pokušavam da stupim u kontakt sa nekom izdavačkom kućom iz Hrvatske kako bih svojim čitaocima pružio priliku da je kupe i u Hrvatskoj. Međutim, tokom dve godine, nisam dobio odgovor ni na jedan email koji sam poslao. Sredinom 2019. stigla mi je poruka od optimistične Sonje koja je izrazila želju da Naklada Fragment izda knjigu “Oblozi od tinte“ u Hrvatskoj. Razumeli smo se u nekoliko rečenica, pa čak i dogovorili detalje saradnje, a ostalu magiju su odradili vreme i naša zajednička posvećenost.

Moje oduševljenje Nakladom fragment i ljudima koji je vode, Sonjom i Bartulom, postaje sve veće i veće. U vremenu kada su izgovori za nerad glasniji nego razlozi za rad, kada nas sistem muči i sputava umesto da gura i pomaže, kada je sve manje podrške a sve više osuđivanja – Naklada Fragment nam ne daje samo knjige, već i nadu da je moguće. Izdržati, opstati, preživeti. Da je moguće imati stav, hrabrost i dostojanstvo. Da je moguće, u vremenu kada su svi slični, biti svoj – a preživeti.

Naša poslovna saradnja je od samog početka govorila da je mnogo više od toga, jer smo se prepoznali, jer smo se osetili i jer smo pružili ruku i podršku jedno drugom. I najlepše od svega je to što sam siguran da prava magija tek počinje…