Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Miro Morović

Miro Morović hrvatski je romanopisac i član Hrvatskog društva pisaca. Rođen je 17. prosinca 1988. godine u Splitu gdje je proveo djetinjstvo te stekao osnovno i srednje obrazovanje. Opću gimnaziju „Vladimir Nazor“ završio je 2007. godine. Iste godine upisao je u Splitu Pravni fakultet na kojem je diplomirao 2015.

Ljubav prema književnosti pokazivao je još u ranom djetinjstvu koje je proveo čitajući Bonellijeve stripove i knjige za djecu. Prvi roman Djeca slijepoga kovača objavio je u veljači 2016. godine u izdanju Naklade Bošković. U Nakladi Fragment, s kojom Morović i danas surađuje, roman je reizdan, a 2022. godine doživljava svoje četvrto izdanje.

Sudjeluje na različitim književnim susretima. Pričom Probudi me kad prođe ušao je u finale natječaja za kratku priču Lapis Histriae 2018. godine.

Drugi roman, Voštani princ, Morović objavljuje 2022. godine, također u Nakladi Fragment.

Od djetinjstva se bavi sviranjem gitare. Nastupao je na mnogobrojnim događanjima, uključujući i koncerte u sklopu turneje Indexi i prijatelji i na Splitskom festivalu 2011., 2012., 2013. i 2014. godine.

Danas je zaposlen kao direktor arhitektonskog ureda. Živi i radi na relaciji Split – Zagreb.

Društvene mreže:

Facebook App Symbol free icon     

Web stranica:

www.miromorovic.com