Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Ed Barol

Ed Barol umjetničko je ime hrvatskog književnika Edija Labora. Rođen je i živi u Šibeniku. Studirao je u Zagrebu, a radi kao nastavnik tehničke kulture u osnovnoj školi.

Objavio je oko 70 kratkih priča, priča i novela, uglavnom znanstveno-fantastične tematike i napisao dva romana, Vrelo tame (Hangar 7, 2018. god.) i Boja neba (dobio je potporu Ministarstva kulture i medija i čeka objavljivanje).

Njegovi radovi objavljivani su u raznim publikacijama: Večernjem listu, Ubiqu, Siriusu B, Zarezu, Nosf magazinu, Parseku, Eridanu, Karlovačkome književnom krugu, Emitoru, Fantastičnom vodiču, Sferakonskim zbirkama, Istrakonskim zbirkama, zbirkama Festivala fantastične književnosti itd.

Nekolicina njegovih priča objavljena je i u inozemstvu: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumunjskoj, Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Dobitnik je šest nagrada Sfera, jedne istrakonske nagrade za kratku priču, nagrade časopisa Čitaj me za najbolju distopijsku priču, a na natječaju Večernjeg lista njegova priča bila je među prve tri najbolje.

Društvene mreže:

Facebook App Symbol free icon