Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Deni Baleta

Deni Baleta rođena je 13. srpnja 1998. godine u Splitu gdje je završila II. jezičnu gimnaziju. Trenutačno je apsolventica hrvatskog jezika i književnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu u Splitu.

“Osjećam, dakle jesam” njezina je druga objavljena zbirka, 2022. godine objavila je prvu pod nazivom “Život piše poezije”.

Aktivna je na Instagramu pod nazivom @zenakaoti i na blogu.

“Za početak moram napomenuti da sam oduvijek bila poprilično loša u predstavljanju sebe. Podsjeća me na trenutak kada te netko pita koji ti je najdraži film i ti se odjednom ne možeš sjetiti niti jednog filma koji si ikada pogledao. Krenit ću s nekoliko osnovnih informacija. Zovem se Deni Baleta. Rođena sam 13. srpnja 1998. godine u Splitu. Rekla bih da su datum i mjesto rođenja uvelike utjecali na moj život i moju osobnost. Datum rođenja govori ljeto, a mjesto govori more. Rekla bih da sam to ja – ljeto i more. I ljubav. I pisanje. Iako je ovo moja prva objavljena knjiga, ja se oduvijek osjećam kao spisateljica. Knjige i riječi uvijek su bile moje najbolje prijateljice pa sam u skladu s time upisala studij hrvatskog jezika i književnosti i filozofije koji trenutno završavam. U trenutku kada sam shvatila da želim pisati nešto drugačije od eseja i seminarskih radova, otvorila sam profil na Instagramu pod pseudonimom “Žena kao ti”. U tom periodu svoga života osjećala sam se kao Hannah Montana jer je većina mojih prijatelja, poznanika i kolega pratila profil i dijelila moje objave, a samo nekolicina bliskih ljudi znala je da iza profila stojim ja.

Nakon nekog vremena shvatila sam da u pisanju, kao i u moru, volim biti gola pa sam u opis profila stavila i svoje ime. Imena zaista ništa ne znače i više me poznaju oni koji su čitali moje pjesme, a nikada me nisu upoznali, nego oni koji su me službeno “upoznali”.

Ova biografija nije ni potrebna jer ja sam ono što pišem. Ja sam ova knjiga, ja sam svoja poezija.”

Društvene mreže:

Facebook App Symbol free icon     Blog