Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Ana-Marija Posavec

Ana-Marija Posavec baranjska je književnica, rođena u Osijeku 3. svibnja 1990.

Rano djetinjstvo provodi u Osijeku, a školovanje nastavlja u baranjskom gradiću imenom Beli Manastir. Nakon gimnazijskih dana, na Filozofskom fakultetu u Osijeku studira Hrvatski jezik te postaje učiteljicom. Obranivši diplomski rad, nastavlja sa studiranjem na poslijediplomskom doktorskom studiju Književnost i kulturni identitet na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Trenutno priprema doktorsku disertaciju o suvremenom hrvatskom romanu s temom Domovinskoga rata i pamćenju u književnosti. Stručne, pregledne i znanstvene radove o književnosti objavljuje u mnogim časopisima; teorija književnosti, povijest književnosti, suvremene interdisciplinarne studije o književnosti, zajedno s mnogim djelima domaćih i inozemnih autora te književna kritika, uz učeničke lektire, testove i usmeno ispitivanje njezina su svakodnevica.

Do 2020. godine objavljeno joj je nekoliko književnih djela; romani Prokletstvo ratnika I i II, Vincent, psihološka horor-novela Čelist, zbirka priča Amori et Dolori Sacrum, zbirka pjesama Duelizmi u suautorstvu s baranjskim autorom Dinom Pletikapićem.

Ana-Marija se na književnoj sceni književnim djelima pojavila davne 2006. godine, a osim objavljivanja dužih proznih vrsta, kratke priče raznolike tematike i poeziju koja joj se, kako kaže, zalomi, objavljuje na mnogim književnim portalima i online časopisima. Mnoge priče objavljene su joj i u osječkoj Književnoj reviji.

Dekas AngelOS predstavlja zbirku priča u kojoj je, kako tvrdi, željela združiti čuićevsko i borgesovsko nasljeđe, anđeosku fantastiku prožetu nadrealističkom socijalnom tematikom i aktualitetima u bijelo-plavom Gradu (Osijeku), ističući filozofske misli, obična životna promišljanja, ponašanja ljudi te promatrača im – neobičnih krilatih stvorenja; opisati koegzistenciju anđela i onih Drugih.

Zbirku Dekas AngelOS objavila je u izdanju Naklade Fragment.

Društvene mreže:

Facebook App Symbol free icon