Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Slobodna Dalmacija: Mladi Splićanin počeo je karijeru kad su ga roditelji ‘ostavili’ i otišli živjeti u vikendicu.

Piše: Lenka Gospodnetić

Iako je svjetlo dana ugledao prije tri godine, roman “Djeca slijepoga kovača”, prvijenac mladog Splićanina Mira Morovića, ove je rane jeseni ponovno pobudio pozornost, kako nakladnika tako i čitalačke publike.

Stoga ne iznenađuje što je promocija reizdanja istoga trilera u Gradskoj knjižnici Marka Marulića privukla brojne posjetitelje, koji ne samo da su tražili autogram od autora, nego su i stisnuli ruku na debitantskom pothvatu predstavnicima novoosnovane naklade “Fragment”, partnerskom dvojcu Sonji Šumić i Bartulu Vlahoviću iz Splita.

Naime, 30-godišnjem Miru Moroviću – koji je po formalnoj profesiji diplomirani pravnik, zaposlen “u struci” u obiteljskoj tvrtki specijaliziranoj za projektiranje građevinskih objekata, njihovu legalizaciju i druge u osnovi suhoparne poslove – u njegovu je umjetničkom literarnom proplamsaju pri ruci bila najprije naklada “Bošković”, da bi ga u reizdanju romana poduprli generacijski suradnici, pa i prijatelji. Jer, njegov je roman uistinu – ma kako otrcano zvučalo – pravo osvježenje na domaćoj književnoj sceni, pogotovo u krimi-žanru, te već ozbiljno pretendira postati i hrvatski izvozni proizvod!

Cijeli članak pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije!