Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

She.hr: Marijana Perinić – Svaki smo dan na raskrižju.

Piše: Ljubica Jurič

Jednom davno, neću reći prije koliko godina, Marijana Perinić i ja smo se upoznale preko zajedničke prijateljice, Šibenčanke. Marijanu je teško predstaviti u jednoj rečenici. Za mene će ona uvijek biti zblajhana partijanerica, ali i spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica…

Upravo je izašla iz tiska njena četvrta knjiga – Raskrižje.

Marijana, znam što znači pisati i koliko je ponekad teško izvući koju rečenicu, kako si pronašla inspiraciju?  

Pisanje je inspiracija, ali i samodisciplina. U mom slučaju, tek nakon nekoliko sati grijanja stolice dolazi onaj pravi đus. Doduše, okolnosti oko pisanja ove zadnje knjige Raskrižje su bile ipak drugačije u odnosu na prijašnje tri knjige.

Naime, počela sam je pisati krajem 2019. godine, ali sam napisala svega dvadesetak stranica i zatvorila rukopis. Jednostavno mu nije bilo vrijeme. No, neposredno prije korizme sam čvrsto odlučila ga pisati svaki dan, i to punih 40 dana. A onda svi dobro znamo da je i gospođa korona pokucala na vrata, pa onaj prvi lockdown, pa onaj zagrebački potres.

Sve u svemu, okolnosti, ili ti ga Život, su se itekako pobrinuli da dobro zagrijem stolicu, a meni je tih 40 dana pisanje bilo prava terapija, jer sam upravo zahvaljujući Raskrižju ostala psihički i emotivno stabilna. A i roman sam završila u rekordnom roku.

Cijeli članak pročitajte na She.hr!