Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Dalmatinski portal: VEČER VINA I POEZIJE (Instagram) pjesnikinje Ankorana i Deni Baleta u Kazališnoj kavani HNK Split.

U Kazališnoj kavani HNK Split u petak, 23. rujna, s početkom u 21 sat održat će se Večer poezije i vina uz misterioznu Ankoranu i mladu Instagram poetesu Deni Baletu (Žena kao ti).

Ankorana

Društvenim mrežama odjekuje ‘litnja poezija’ s potpisom Ankorane. Dvije godine od pokretanja Instagram profila i ukoričena je te je po mnogočemu posebna.

‘Osim što su pjesme u zbirci pisane na dijalektu i što su ih dosadašnji čitatelji svrstali pod žanr ‘litnja poezija’, jedna od posebnosti je i činjenica da je autorica ova zbirke htjela ostati anonimna. Zbog toga na naslovnici stoji samo naslov zbirke – Ankorana, što u prijevodu znači usidrena’, pojasnili su iz naklade Fragment.

Deni Baleta

Deni Baleta će pročitati neke pjesme iz svoje zbirke ‘Život piše poezije’ uz instrumentalnu pratnju.

‘Moram napomenuti da sam oduvijek bila poprilično loša u predstavljanju sebe. Podsjeća me na trenutak kada te netko pita koji ti je najdraži film i ti se odjednom ne možeš sjetiti niti jednog filma koji si ikada pogledao. Krenut ću s nekoliko osnovnih informacija. Zovem se Deni Baleta. Rođena sam 13. srpnja 1998. godine u Splitu. Rekla bih da su datum i mjesto rođenja uvelike utjecali na moj život i moju osobnost. Datum rođenja govori ljeto, a mjesto govori more. Rekla bih da sam to ja – ljeto i more. I ljubav. I pisanje.

Cijeli članak pročitajte na Dalmatinskom portalu!