Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Dalmatinski portal: NATAŠA JUKIĆ U ‘1 NA 10’ Napisala je knjigu ‘Mi. Žene.’, a ovo su žene koje autoricu posebno inspririraju.

Nataša Jukić je u srijedu u Splitu promovirala svoju knjigu ‘Mi. Žene.’, koja donosi motivirajuće priče o 100 žena i njihovim unutarnjim pokretačima. Dalmatinski portal je splitsku autoricu pitao da izdvoji 10 žena koje je posebno inspiriraju, pa evo Natašinog izbora…

FRIDA KAHLO: Od nesreće, boli, lomova tijela i emocija stvoriti čuda kakva je Frida stvarala mogu samo duše koje su nadrasle ograničenja svjetovnog života. Frida je živjela voleći, stvarajući i trpeći. U svega 47 godina života zadužila je svijet snagom i lekcijom da smo nemoćni tek onoliko koliko to sami sebi dozvolimo.

ROSA PARKS: Snaga kakvu je Rosa Parks pokazala još u pedesetim godinama prošlog stoljeća pečatirala je mnoge hrabrosti kasnije. Žena koja se borila protiv rasne diskriminacije svojom dušom i tijelom tako da je odbila ustupiti mjesto bijelom putniku na zahtjev vozača autobusa. Snaga lavice koja je bila važan kotačić u pokretu za ljudska prava širom svijeta.

Cijeli članak pročitajte na portalu Dalmatinski portal!