Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Matea Čvagić Prašnjak

Matea Čvagić Prašnjak rođena je 6. listopada 1996. godine u Osijeku u Hrvatskoj.

Još se kao osnovnoškolka nižih razreda u Osnovnoj školi Franje Krežme upuštala u pisanje pjesmica i sastavaka. Za sebe voli reći “da se bavi pisanjem otkako zna pisati slova”, a za svojega je boravka u Koprivnici, kao srednjoškolka u Gimnaziji “Fran Galović”, 2011. godine osvojila 1. mjesto na natječaju “Mali Galović” za prozni tekst “Nešto poput sretnoga kraja”. Odmah potom, izdala je pod djevojačkim prezimenom svoju prvu knjigu (skup proznih radova) pod nazivom “Na obroncima nade” u nakladi Udruge građana Stih.

Osim pisanom riječju, Matea se amaterski izražavala putem glazbe, plesa, glume i produkcije predstava i filmova te sudjelovala na gimnazijskim “talent-showovima” u Koprivnici s amaterskim autorskim filmovima i suvremenim plesnim koreografijama. Sa svojim je bendom “Passenger’s routine” 2014. i 2015. godine nastupala unutar festivala “Imagine” s autorskim skladbama (kao vokal i tekstopisac) te su 2015. osvojili nagradu za najbolji umjetnički dojam. Također, 2016. je godine napisala i producirala predstavu “Igra sjena” unutar Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i umjetničkog festivala “EkTe” te radila kao asistentica trenerima u plesnom studiju “Shine” u Osijeku.

Osim knjige “Na obroncima nade”, Matea je napisala još mnoga djela od kojih je samoinicijativno pod njezinim djevojačkim prezimenom objavljen i roman “Cesta za Zion”, kojega je posvetila svome ocu poginulom u prometnoj nesreći 2016. godine, Zoranu Čvagiću.

Matea danas sa suprugom i psom stvara i živi u Belišću, vodi portale “Alkemičarka” i “Alchemiss” te studira hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku.