Paket poezije: Osjećam, dakle jesam, Jugo na Čiovu, Tiho sunce

34,50

Sniženje!

Paket poezije: Osjećam, dakle jesam, Jugo na Čiovu, Tiho sunce

34,50

PAKET POEZIJE 2.

Dragi naši, za vas smo osmislili posebne žanrovske pakete koji će biti aktivni dok god bude interesa za njima.

Paket poezije 2 sadrži zbirke Osjećam, dakle jesamJugo na Čiovu i Tiho sunce.

Akcijska cijena ovog paketa je 34,50 EUR (puna cijena 43,93 EUR) plus poštarina. Sve naše knjige na vaša vrata dostavlja DPD.

PAKET POEZIJE 2.

Osjećam, dakle jesam

U ovoj sam zbirci osjećala (duboko). Sve neizgovorene riječi i nedočekana jedva čekanja. Sva vezanja i (pre)puštanja. Sva putovanja za koja nisam trebala napuštati svoj grad. Svoj grad i svoje ljude. Ono što bih voljela da mi je netko rekao ranije. Ono što sada znam. Onu (o) kojoj pišem. One koje sam voljela. Onoga koga volim. I ono što sam (pre)živjela.

U ovoj sam zbirci osjećala. Duboko.

Više informacija o zbirci: Osjećam, dakle jesam.

Jugo na Čiovu

Riječ urednice Olje Ivančević Savičević:

„Jugo na Čiovu“ zbirka je poezije Bobe Đuderije, već poznate spisateljice, kolumnistice i autorice priča u kojima su čitateljice i čitatelji prepoznali svoje živote: čitajući se smijali, plakali ili beštimali. Ono što je u Bobinoj prozi autentično, hrabro, duhovito ili lucidno, našlo je svoje mjesto i u ovim pjesmama, u svedenijemu, intenzivnijem izrazu.

Ako bismo Bobi tražili poetskog brata ili bližu rodbinu, srodnosti zasigurno ima s pjesništvom Tome Bebića, a katkad iz stihova zasvjetluca odsjaj „Mjeseca iznad Splita“ Predraga Lucića.

Uronjen u Mediteran, lokalno u Kaštelanski zaljev i splitski akvatorij, rukopis koji držite u rukama, na svoj je način i otok i kopno – kao i mitsko Čiovo iz naslova: žuđena idila koju je zapala divlja stvarnost, more sveprisutno kao spas, sudbina ili sol na ranu.

Neposredna i otvorena, politična i senzualna, Boba Đuderija ispisuje lirski dnevnik svog vremena i podneblja, prati ružu vjetrova, bilježi temperament i melankoliju, ali i razmiče uske granice mentaliteta, rastura stereotipe, zahvaćajući duboko pa plitko, široko i visoko, katkad iz vreve, drugi put iz osame, uvijek iz neposredne blizine svakidašnjeg življenja: s rive, ulice, plaže – ili ekrana.

U ovu se knjigu pjesama ulazi baš tako, prirodno kao što se stupi na otvoreni prostor, na trg nekoga grada na jugu: može se dogoditi baš sve, a susreti su neizbježni.

Više informacija o zbirci: Jugo na Čiovu.

Tiho sunce

Zbirka Tiho sunce sastoji se od četrdeset soneta na standardnome hrvatskom jeziku, napisanih u talijanskoj sonetnoj formi i deset pjesama slobodnijeg stiha. Pjesme su podijeljene u pet cjelina. U pjesmama prevladavaju pejzažni elementi te simboli vječnih zagonetki poput ljubavi i smrti. Vidljiv je utjecaj europske moderne i simbolizma, ali i tradicionalnog romantizma.

Iz pogovora:

Autorovi stihovi nose naboj traganja za gustoćom i skladom pjesničkih slika te nježnom estetikom zvukovnoga melodijskoga tkanja preciznih i pravilnih rima. Slike, zvukovi, tišine, ne samo pejzažnih pjesama, prožeti su sjetom koja je lišena sentimentalizma i patetike. Osjeća se protok vremena koje neumitno odnosi jedno i donijet će drugo. I dosta toga neizrečenoga u stihovima, što struje kao fluid koji se razlijeva slobodno snagom svoje estetske sugestije.

Više informacija o zbirci: Tiho sunce.