Strah od kupine – Danijela Crljen

15,79 (118,97 kn)

Strah od kupine – Danijela Crljen

15,79 (118,97 kn)


closed book emoji Pročitaj ulomak iz knjige

Naslov: Strah od kupine
Autorica: Danijela Crljen
Broj stranica: 248
Uvez: meki uvez

Danijela CrljenStrah od kupine

Riječ urednice Julijane Matanović:

Rukopis Danijele Crljen došao je do mene iz druge ruke. Poslala mi ga je moja bivša studentica naglasivši kako je uvjerena da ću upravo ja takav tekst osjetiti i prepoznati. I već na prvim rečenicama dogodilo se ono za što sam bila sigurna da mi se, nakon stotina i stotina pročitanih romana, ne može dogoditi. Čuđenje i zahvalnost.

Štivo koje obuhvaća više od stotinu godina povijesti splitske obitelji, posebice njezinih ženskih članova, možda se, u vremenima dominacije bliskih tema, i ne mora, na prvi pogled, činiti previše inovativnim. No, Strah od kupine drukčiji je i daleko slojevitiji od brojnih drugih. To je i obiteljski roman koji secira najrazličitije odnose i veze,  i roman o povijesti čije kulise ne opterećuju nego se samo blago naziru, i ljubavni roman koji svjedoči o razlikama u shvaćanjima ljubavi kroz različite generacije, i roman o Splitu i njegovoj arhitekturi, novinarstvu, školstvu, njegovim starosjediocima i došljacima.

Kupina je tekst koji na svakoj stranici nudi i definicije, poput bolesti, kazališta, rata, roditeljstva, mržnje, pamćenja… Čini to daleko mudrije i odmjerenije i od najrazvikanijih stranica literature za samopomoć.

Briljantan stil i čista kompozicija brinu o čitateljevoj lakoj šetnji kroz velike teme.

Roman Strah od kupine neće ostati samo na ponos autorici i njezinima bližnjima. On će proslaviti i nakladnika, i grad Split, i suvremenu hrvatsku prozu. Svjedočim to iz prve ruke, vjerujući u prepoznavanje.

Više informacija o autorici Danijeli Crljen pročitajte OVDJE!

Intervju s autoricom pročitajte ovdje: Slobodna Dalmacija.