Mala Kme osvaja svijet – Martina Frka Milotić

12,61

Nema na zalihama!

Mala Kme osvaja svijet – Martina Frka Milotić

12,61


closed book emoji Pročitaj ulomak iz knjige

Naslov: Mala Kme osvaja svijet
Autorica: Martina Frka Milotić
Nakladnik: Naklada Fragment
Godina izdavanja: 2019.
ISBN: 978-953-8301-03-2
Broj stranica: 148
Uvez: meki uvez

Nema na zalihama!

Martina Frka MilotićMala Kme osvaja svijet

Ovo je knjiga u kojoj će se mnogi od nas pronaći, prepoznati i spoznati. Nije Mala Kme samo zbirka humorističnih priča. Ona je puno više. Ona je zbirka memoara, sjećanja na ono što je bilo i nade u ono što će biti.

Mala Kme jest glavni lik, Martinina kći, djevojčica zbog koje je većina ovih priča i nastala, ali oko nje se događaju stvari koje se tiču svih nas, neovisno o majčinstvu. Martina je u ovih sto tridesetak stranica utkala predivne misli, u kratkim poglavljima iznijela mudrosti koje bi vas zaista mogle dotaknuti. Obiteljski odnosi, od onih s kućnim ljubimcima pa i sa svekrvom. Poglavlja u kojima se s toliko ljubavi obraća svome mužu, svjesna koliku joj potporu pruža.

Opisala je život onakvim kakav i jest. Često usran, ali vrijedan, prepun pogrešaka, ali iz njih se uči. Sretnih i nesretnih događaja, ljudi kojih više nema, ali koji zauvijek žive u našim srcima. Nije sve bajno i idealno, ali živi se, udruženim snagama, uz puno ljubavi. Ljubav, da. Glavna sastavnica ovih priča. Skrivena u svakoj psovki, u svakom kukanju i realnoj situaciji. Jer jesu, sve su situacije u knjizi baš onakve kakvima ih je Martina opisala, često kao vanzemaljske, ali naše, osobne i najljepše, nama.

Ovo je prvenstveno knjiga o majčinstvu i većina se priča i bavi onime s čime se majke suočavaju svakodnevno. Puno pitanja, još više savjeta, radi ovo, ne radi ono, zašto nisi ovako, zašto baš sad tako. Ali Martina nijednom ne pametuje, samo promatra, iznosi ono što je nju najviše mučilo, a možda i još uvijek brine.

Ostali naslovi Martine Frke Milotić u našoj ponudi:

Pripovjedačica naslovnica korica
Mala Kme osvaja svijet
Martina Frka Milotić