Svježa voda za cvijeće – Valerie Perrin

18,45

Svježa voda za cvijeće – Valerie Perrin

18,45

Naslov: Svježa voda za cvijeće
Autorica: Valerie Perrin
Nakladnik: Sonatina
Prevoditeljica: Maja Ručević
Godina izdavanja: 2022.
ISBN: 978-953-8400-06-3
Broj stranica: 456
Uvez: meki uvez

Valerie PerrinSvježa voda za cvijeće

Violette Toussaint čuvarica je groblja u malome mjestu u Burgundiji. S mnogo se ljubavi brine o groblju, a svakodnevicu joj ispunjavaju ožalošćeni posjetitelji i zabavni kolege – trojica grobara, tri pogrebnika i svećenik, svatko sa svojim dirljivim i urnebesnim ispovijedima.

No, Violetteinu rutinu jednoga dana prekida detektiv Julien Seul, koji dolazi na groblje s urnom svoje pokojne majke koju, prema majčinoj oporuci, mora položiti na grob potpunog neznanca. Priča o tajnoj ljubavi Julienove majke, ispisana na stranicama njezina dnevnika, kao i vrijeme koje Violette i Julien sve više provode zajedno, malo-pomalo rušit će zid koji je Violette godinama pažljivo gradila oko sebe. Jer, i ona sama duboko u sebi čuva bolnu tajnu i nije sigurna je li spremna otvoriti svoje srce Julienu.

Svježa voda za cvijeće drugi je roman nagrađivane francuske književnice Valérie Perrin. Osim na vječno aktualne teme – tugu, nadu, gubitak, ljubav, Perrin u ovoj knjizi nježno dodiruje i sve one male stvari koje život čine vrijednim življenja i, na mjestu koje naizgled pripada mrtvima, poetičnim jezikom ispisuje odu životu. Hrvatski prijevod potpisuje Maja Ručević.

“Gromoglasan aplauz. I vjerujte, riječ gromoglasan preslaba je.”
Anne-Marie Mitchell, La Marseillaise

“Zabavni i simpatični junaci ovog romana izmamit će vam i suze i smijeh.”
Michel Bussi

Ostale knjige Valerie Perrin u našoj ponudi:

Svježa voda za cvijeće
Troje