Potonulo blago Jadrana – Danijel Frka

60,00

Potonulo blago Jadrana – Danijel Frka

60,00

Naslov: Potonulo blago Jadrana
Autor: Danijel Frka
Ilustrator: Danijel Frka
Dizajn: Ivica Oreb
Urednik: Dragan Ogurlić
Nakladnik: Naklada Val, Hanza Media
Godina izdavanja: 2023.
ISBN: 978-953-8180-29-3
Broj stranica: 592
Uvez: tvrdi uvez

Danijel FrkaPotonulo blago Jadrana, Naklada Val

Na tragu izuzetno uspješne knjige „Blago Jadrana“, ronilačkog vodiča po olupinama hrvatskog Jadrana, završena je nova knjiga “Potonulo blago Jadrana” sa 75 ronilačkih destinacija.

Ovaj ronilački vodič, osim što je doista općeprihvaćen među roniocima koji posjećuju Jadran, s pravom bi se mogao nazvati “mapom skrivenoga blaga hrvatskog turizma”, jer stalno generira nove posjete i nove vrijednosti. Težište nove knjige je na novovjekim olupinama i potonulim borbenim zrakoplovima te pokojim antičkim nalazištem i kao takva knjiga je namijenjena svima koji posjećuju hrvatsku obalu, a ne samo roniocima. Monografskog tipa, s 592 stranice knjiga je ilustrirana s oko 1000 podvodnih fotografija i originalnih ilustracija, popraćenih podacima o lokalitetu, uzrocima potonuća, dubini, struji i vidljivosti, a sadrži i povijest o svakoj olupini kao „vremenskoj kapsuli“, priču zapisanu za budućnost koja ostaje dio atraktivnog mozaika blaga Jadrana.

Prva knjiga, „Blago Jadrana“, doživjela je od 2013. do 2019. godine prijevode s hrvatskog na engleski, njemački i talijanski te došla do tisuća čitatelja u svim dijelovima svijeta.