Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune – Boris Pavelić

46,45

Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune – Boris Pavelić

46,45

Naslov: Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune
Autor: Boris Pavelić
Nakladnik: Naklada Val
Godina izdavanja: 2022.
ISBN: 978-953-8180-22-4
Broj stranica: 736
Uvez: tvrdi uvez

Boris PavelićSmijeh slobode – uvod u Feral Tribune

Nije teško objasniti popularnost knjige Smijeh slobode – u vod u Feral Tribune kroz gotovo cijelo desetljeće, zaključno s posljednjim petim izdanjem. Tko želi imati pouzdan uvid u političku, medijsku ili akademsku sadašnjost u kojoj živi, u korupciju i licemjerje društva, dobit će ga u Pavelićevoj knjizi. Ona je neiscrpno vrelo za politologe, sociologe, novinare, povjesničare, istraživače jezika i književnosti.

Ova je knjiga sama po sebi svojevrstan i najopsežniji indeks svih političkih i krimpolitičkih incidenata i akcidenata koji su harali ili još haraju u Lijepoj Našoj. Tako i mnogi ratni i poratni zločini vjerojatno nikad ne bi bili otkriveni ni sudski i kazneno procesuirani da ih feralovci nisu otkrili i objavili te tako, zapravo, prisilili pravosuđe na djelovanje.

“Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune” Borisa Pavelića nije samo evociranje bolje prošlosti novinarstva na ovim prostorima, nego i demonstracija svega onoga što je Feral anticipirao, a što se u punom opsegu realizira danas i ovdje. Feralova satira bila je uvijek prava mjera za podivljalu društvenu stvarnost. Pavelićeva knjiga pokazuje da se sjećanje, svim vatrama nacionalne strasti usprkos, ne može spaliti.

O autoru knjige:

Smijeh slobode

Boris Pavelić završio je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Novinar je od 1990. Od 1992. do 2000. radio je u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji. Od 2000. do prosinca 2020. novinar je i komentator riječkog Novog lista, a potom novinar tjednika i portala Nacional. Radio i za druge domaće i inozemne medije. Napisao je knjigu „Deset boljih godina – bilanca Predsjednika Republike Stjepana Mesića“, objavljena 2010. u Novom liberu. S Ivicom Đikićem i Davorom Krilom, napisao je knjigu „Ante Gotovina – stvarnost i mit“, objavljena 2011. u Novom Liberu. 2002. nagrađen zlatnim perom Hrvatskoga novinarskog društva za reportažu.Za knjigu “Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune” u prosincu 2015. nagrađen je priznanjem Knjiga godine “Krunoslav Sukić” Mirovnog instituta u Osijeku

Ostale knjige u domeni znanosti, povijesti i politike potražite OVDJE!