Besplatna dostava na području RH za sve narudžbe iznad 40 €

Miro Morović – ponuda trilera

Mirova slika2 512

Miro Morović hrvatski je romanopisac i član Hrvatskog društva pisaca. Rođen je 17. prosinca 1988. godine u Splitu gdje je proveo djetinjstvo te stekao osnovno i srednje obrazovanje. Opću gimnaziju „Vladimir Nazor“ završio je 2007. godine. Iste godine upisao je u Splitu Pravni fakultet na kojem je diplomirao 2015.

Od djetinjstva se bavi sviranjem gitare i jedan je od suosnivača rock-sastava Azil u kojem je i danas stalni član. S grupom je nastupao na mnogobrojnim događanjima, uključujući i koncerte u sklopu turneje Indexi i prijatelji i na Splitskom festivalu 2011., 2012., 2013. i 2014. godine.

Ljubav prema književnosti pokazivao je još u ranom djetinjstvu koje je proveo čitajući Bonellijeve stripove i knjige za djecu. Prvi roman Djeca slijepoga kovača objavio je u veljači 2016. godine u izdanju Naklade Bošković. U Nakladi Fragment, s kojom Morović i danas surađuje, roman je reizdan, a 2022. godine doživljava svoje četvrto izdanje.

Sudjeluje na različitim književnim susretima. Pričom Probudi me kad prođe ušao je u finale natječaja za kratku priču Lapis Histriae 2018. godine.

Drugi roman, Voštani princ, Morović objavljuje 2022. godine, također u Nakladi Fragment.

Danas je zaposlen kao direktor arhitektonskog ureda. Živi i radi na relaciji Split – Zagreb.

Izdvajamo iz ponude

Voštani princ

closed book emoji Pročitaj ulomak iz knjige

Hladnoga siječanjskog predvečerja uplašena djevojčica trči šumom, nakon čega joj se gubi svaki trag. Sedam dana poslije u jednom od kaveza gradskoga zoološkog vrta pronađeno je tijelo dvadesetčetverogodišnje djevojke.

Jedini su tragovi koje policija ima mutna snimka nadzorne kamere i neobičan znak otisnut na žrtvinoj nadlaktici.

Bizarne okolnosti slučaja privuku pozornost Andrewa Framea, detektiva sumnjive reputacije i mračne prošlosti.

Frame će se uvući u novu jezivu priču, i ne sluteći da će se tako naći na putu ekscentričnog i teatralnog monstruma koji se ne planira zaustaviti dok ne ispuni svoju misiju.

Što povezuje ova dva slučaja? Hoće li ih biti još? Tko je Voštani princ?

Odgovore na ova pitanja pronađite u napetom nastavku Morovićeve uspješnice Djeca slijepoga kovača.

Djeca slijepoga kovača

closed book emoji Pročitaj ulomak iz knjige

Devet međusobno potpuno nepovezanih osoba nestaje u kratkom vremenu. Shallow Lake City nikada nije doživio nešto slično. Uzroci se ne naziru, svjedoci ne postoje, a policija nema ama baš nikakav trag.

Sve do jednog kišnog utorka ujutro…

Devetnaestogodišnja djevojka skače s trinaestog kata. U početku sve izgleda kao posve običan slučaj samoubojstva, no ništa nije kako se čini. Inspektor Andrew Frame u njezinu stanu umjesto oproštajnih riječi nalazi poruku s nekoliko napisanih imena.

I upravo osobe s njenog popisa počinju nestajati bez traga.

Nepredvidivost ovih, naizgled savršenih zločina policiju će dovesti do samog ruba očaja, a Frame će se morati suočiti s brojnim sjenama prošlosti kako bi sačuvao zdrav razum i došao do rješenja ove beskrajne zagonetke.

Rasplet ove priče je bizaran i toliko neočekivan da je vrlo teško na samom kraju podvući crtu i zaključiti posljednje poglavlje mirno zatvarajući knjigu.

Čitatelji o knjigama

Već prvom scenom koja je poprilično enigmatična, stvorila se znatiželja koja je moju pažnju držala sve do posljednje napisane riječi – a to je rijetkost. Iako ima oko 500 stranica, na posljednjoj sam poželjela da to nije kraj. Autorov stil pisanja je jednostavan, jasan i uvjerljiv te odiše iskustvom kao da iza sebe broji nekoliko romana. Vještina pisanja koju je Morović pokazao u ovom romanu čitatelja drži angažiranim i zainteresiranim. Sve je toliko dobro osmišljeno, isprepleteno i povezano da na samom kraju ostaneš u šoku.

– Hermina Stefanović, Libros Legere

Likovi su fenomenalno oživotvoreni i doslovno sam svakog mogla zamisliti u stvarnosti, kako u izgledu, tako i energetski – vibru koju lik odašilje. A tako nešto može poći za rukom samo najboljim autorima.

– Knjiški moljac

Osim stila pisanja koji sam sad nahvalila, autor je osmislio zanimljivu radnju s, kako bi to rekli, oštećenim (damaged) likovima. Knjiga je cijelo vrijeme napeta, nema bespotrebnih fillera u radnji, 500 stranica čistog užitka za čitanje i nikako odmora za mozak. Moram to tako reći jer sam jako napregnula sve stanice dok sam razmišljala što se to događa i kako je genijalan taj svijet i ti događaji koje je Morović stvorio u ovoj knjizi.

– Tea Špoljar, Delighted bookworm

Mogu slobodno reći da me radnja opčinila, da je napetost sveprisutna, da se sve tajne ovog slučaja otkrivaju postupno ali detaljno te da je prepuna zagonetaka zbog kojih ćete okretati stranice, u potrazi za istinom. A ako mislite da ćete pogoditi tko stoji iza ubojstava, shvatit ćete da su vam šanse za pogodak minimalne, štoviše nikakve.  Ono što će vam Miro Morović prirediti na kraju romana, nećete nikako očekivati a detalji koje je ukomponirao u ovu istragu, samo će vam dokazati da je Miro napravio roman s izvrsno konstruiranom radnjom, koja drži od početka do kraja.

– Ana Čaić Blažević, Bibliomanija

Šećer na kraju ove izvrsne priče zapravo i je sam kraj. Meni osobno potpuno nepredvidljiv i neočekivan. Knjigu sam zatvorila s izrazom šoka na licu, ali i potpunim zadovoljstvom jer me često mlaki završetci ostave nekako ravnodušnom i bace sjenu na izvrsnu radnju. No Miro Morović je zaista vrhunski pripovjedač koji zna natjerati svoje čitatelje da se ne opuštaju niti na trenutak te očekuju i ono neočekivano. Ovo je definitivno knjiga koja se pamti, ali i ona kojoj ću se s užitkom vraćati.

– Ana Kalanj, Učiteljica čita

Miro je u priču umetnuo veću dozu ciničnih i duhovitih komentara, kako u dijalozima tako i u narativnom dijelu, a na brojnim mjestima izbacio na površinu svoje stavove o raznim temama od duhovite osvete stomatolozima pa razmišljanja o današnjem portal novinarstvu, o djeci u domovima te raznim društvenim problemima sve do preispitivanja motiva seksualnih veza. Umetnuo je i brojne trivije, zanimljivosti koje osvježavaju cijelu priču, a dobro će doći i pub kvizašima. Jednostavno, vidi se da je autor kroz djelo dao i svoj pogled na svijet. Puno je to više i osobnije od onoga što pružaju mnogi, već etablirani pisci trilera. 

– Željko Erceg, Timbar na libar

Naručite paket knjiga Mire Morovića

 
 

31,59 (238,01 kn)

Paket koji se sastoji od dvije knjige autora Mira Morovića: ‘Voštani princ’ i ‘Djeca slijepoga kovača’.