Priča iz Casablance – Fiona Valpy

18,90

Priča iz Casablance – Fiona Valpy

18,90

Naslov: Priča iz Casablance
Autorica: Fiona Valpy
Nakladnik: Mozaik knjiga
Prevoditeljica: Nada Kujunđić
Godina izdavanja: 2023.
ISBN: 9789531435321
Broj stranica: 316
Uvez: meki uvez

Fiona Valpy – Priča iz Casablance

Priča iz Casablance prekrasan je roman koji pokazuje može li nova perspektiva pretvoriti tragediju u nadu i pomoći u pronalasku utjehe koja je potrebna da se izliječi slomljeno srce.

U novoj nadahnjujućoj priči autorice bestselera svjetskih uspješnica Dar prošlosti, jedan neobičan grad mladoj djevojci
pruža ono što najviše treba: nadu. No može li Casablanca izgubljenoj duši ponuditi drugu priliku?

Maroko, 1941. Nakon što je Francuska pala pod nacističku okupaciju, dvanaestogodišnja Josie sa svojom je obitelji pobjegla u Casablancu, gdje čekaju siguran prijelaz u Ameriku. Život je ondje intenzivan poput sunca, svaki prizor, miris i zvuk preplavljuju joj osjetila u gradu punom nevjerojatnih ljudi. Svijet je to miljama daleko od problema kod kuće – i Josie to obožava!

Sedamdeset godina poslije, Zoe, još jedna pridošlica u opojnom lučkom gradu, teško se nosi sa svojim brakom, kćerkicom i novim životom iseljenice u njoj nepoznatom Maroku. Kada sasvim slučajno ispod podnih dasaka u spavaćoj sobi otkrije malu drvenu kutiju i dnevnik iz 1940-ih, svoj usvojeni grad počinje gledati kroz Josiene oči. Zoe kreće na putovanje u unutarnji svijet mlade Josie, koja je nekoć možda imala isti pogled na Atlantski ocean, ali koja je poznavala sasvim drugačiju Casablancu.

Ostale povijesne romane u našoj ponudi potražite OVDJE!