Otac Božić i ja – Matt Haig

11,93

Otac Božić i ja – Matt Haig

11,93

Naslov: Otac Božić i ja
Autor: Matt Haig
Nakladnik: Mozaik knjiga
Prevoditeljica: Mirjana Paić Jurinić
Godina izdavanja: 2021.
ISBN: 9789531431040
Broj stranica: 298
Uvez: meki uvez

Matt HaigOtac Božić i ja

Nije uvijek lako odrastati kao jedan od nekolicine ljudskih bića u Elfhelmu, čak i ako su tvoji posvojitelji nedavno vjenčani Otac Božić i Mary Božić.

Za početak, odlasci u vilenjačku školu mogu biti naporni kada moraš pjevati božićne pjesme svaki dan – čak i u srpnju – i kada ti ne pođe od ruke položiti razne ispite, poput onih iz pravljenja igračaka. Osim toga, vani zna biti jako, jako hladno.

No kada ljubomorni Uskrsni Zec i njegova vojska zečeva odluče napasti Elfhelm i spriječiti Božić, Amelia, njezina nova obitelj i vilenjaci moraju iznova spasiti Božić, prije nego li bude prekasno…

O autorima:

Osim što je jedan od najprodavanijih autora za odrasle, Matt Haig dobitnik je nagrada Blue Peter Book Award i Smarties Book Prize te je radi svojih priča za djecu i mlade tri puta bio nominiran za Carneige Medal. Inspiraciju za pisanje božićnog serijala dobio je kada ga je njegov sin upitao što misli kakav je Otac Božić bio kada je bio mali.

Chris Mould već je sa šesnaest godina upisao umjetničku akademiju. Dobitnik je nagrade Nottingham Children’s Book Award te je bio predložen za nagradu Sheffield Children’s Book Award. Zaljubljenik je u svoj posao te voli pisati i oslikavati knjige kakve bi bio imao na svojim policama dok je bio dječak. Oženjen je i ima dvoje djece te s obitelji živi u Yorkshireu.

Ostale knjige autora u našoj ponudi:

Djevojčica koja je spasila Božić
Otac Božić i ja
Matt Haig