Nevidljivi život Addie LaRue – V. E. Schwab

19,77

Nevidljivi život Addie LaRue – V. E. Schwab

19,77

Naslov: Nevidljivi život Addie LaRue
Autorica: V. E. Schwab
Nakladnik: Sonatina
Prevoditeljica: Jelena Pataki
Godina izdavanja: 2021.
ISBN: 978-953-48601-8-2
Broj stranica: 532
Uvez: meki uvez

V. E. SchwabNevidljivi život Addie LaRue

Francuska, 1714. godine. Addie LaRue želi samo jedno: osloboditi se okova života u provinciji kako bi mogla sama gospodariti svojom sudbinom. U trenutku očaja ona sklopi pogodbu s vragom, koji joj zauzvrat obeća slobodu i vječnu mladost. No cijena toga je visoka: svatko koga susretne, ubrzo će je zaboraviti.

I tako mlada žena započinje putovanje kroz stoljeća koje ju odvodi na različita mjesta iz europske povijesti, spoznavajući pritom tanku granicu između samoće i malodušnosti. Pustolovina je to u kojoj Addie LaRue pokušava ostaviti svoj trag u vremenu i prostoru, u povijesti i umjetnosti: ona je nepoznata muza starih majstora, bezimena ljepotica u pjesmama velikih pjesnika. No tristo godina kasnije, Addie u jednom antikvarijatu u New Yorku upoznaje mladića koji ju je zapamtio…

Nevidljivi život Addie LaRue je povijesno-fantastični roman, gorko-slatka ljubavna priča, no ujedno i hommage umjetnosti i umjetničkom nadahnuću. Uz faustovski zaplet te promišljanja o moralu i smislu života, ovaj roman nadilazi okvire žanra fantastike i svevremenskom ljepotom klasika jamči zadovoljstvo čitanja svakome tko ga uzme u ruke.

Prijevod hrvatskog izdanja potpisuje Jelena Pataki.

“Za nekoga osuđenog na zaborav, Addie LaRue čudesno je nezaboravna, a njezina priča radosno je prizivanje besmrtnosti.” – Neil Gaiman, autor romana Američki bogovi.

Ostale knjige V. E. Schwab u našoj ponudi:

Gallant
Nevidljivi život Addie LaRue