Mozgalice za bistre glave 2 – Nataša, Gregor i Valentin Bucik

15,91

Mozgalice za bistre glave 2 – Nataša, Gregor i Valentin Bucik

15,91

Naslov: Mozgalice za bistre glave
Autori: Nataša, Gregor i Valentin Bucik
Nakladnik: Mozaik knjiga
Godina izdavanja: 2022.
ISBN: 9789531432313
Broj stranica: 144
Uvez: meki uvez

Nataša, Gregor i Valentin Bucik – Mozgalice za bistre glave 2

Mozgalice 2 za bistre glave priručnik je za sve koji žele (p)ostati misaono vitalni – za djecu, mlade i odrasle.

Riječ je o “teretani za treniranje i razvijanje mozgovnih mišića”. Sastoji se od 12 poglavlja s oko 150 različitih zadataka koji razvijaju razne misaone sposobnosti i vještine: vizualnu percepciju, pravilno slijeđenje uputa, orijentaciju u dvodimenzionalnom prostoru, precrtavanje oblika, matematičke vještine itd. Posebnost ovoga izdanja zadaci su za divergentno razmišljanje koji potiču originalnost i kreativno razmišljanje.

U završnom dijelu priručnika psiholog dr. Valentin Bucik odgovara na pitanja o inteligenciji, nadarenosti i kreativnosti, a govori i o utemeljenosti stereotipnih mišljenja, poput:

  • je li kreativnost povezana s inteligencijom;
  • ubija li škola doista kreativnost;
  • je li kreativnost “dar posvećenih” ili je jednako dodijeljena svima;
  • jesu li ljevaci kreativniji od dešnjaka;
  • jesu li kreativni pojedinci uistinu ekscentrični genijalci;
  • potičemo li kulturno-umjetničkim odgojem misaone sposobnosti i kreativnost?

Knjigu je sa slovenskog jezika preveo Miro Labus.

Bilješka o autoru:

Mag. Nataša Bucik psihologinja je koja se stručno bavi čitateljskom kulturom i kulturnim odgojem. Bila je višegodišnja glavna i odgovorna urednica revija Ciciban i Cicido, s kojima još uvijek surađuje objavljujući zanimljive didaktičke rubrike koje stvara s Anom Zavadlav i Gregorom Bucikom. Suautorica je uspješnog Kukujevega slikovnega slovarja (Kukuovog slikovnog rječnika), Kukujevega interaktivnega slikovnega slovarja (Kukuovog interaktivnog slikovnog rječnika) i zbirke obrazovnih knjiga za djecu Igrajmo se s Kukujem (Igrajmo se s Kukuom).

Gregor Bucik bavi se arhitekturom, crtanjem i ilustriranjem te vodi arhitektonske radionice za djecu i omladinu. Više godina redovito surađuje s časopisima za djecu Ciciban Cicido u kojima s Natašom Bucik priprema zanimljive misaone zadatke za djecu, a sam crta razigrane labirinte za najmlađe. U revijama PILCiciban Cicido s Natašom je pripremio Veselu školu o labirintima.

Dr. Valentin Bucik redovni je profesor za psihološku metodologiju na Odjelu za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani te gostujući profesor na sveučilištima u inozemstvu. Bavi se istraživanjem interpersonalnih razlika pri procesuiranju informacija u mozgu, inteligencije, kreativnosti i nadarenosti. Član je niza stručnih udruga te uredništava uglednih međunarodnih znanstvenih časopisa. Suautor je slovenskog izdanja najčešće korištenog testa inteligencije za djecu.

Ostali naslovi autora: