Dinastija Gucci – Sara Gay Forden

17,50

Dinastija Gucci – Sara Gay Forden

17,50

Naslov: Dinastija Gucci
Autorica: Sara Gay Forden
Nakladnik: Fokus na hit
Prevoditeljica: Monika Hadrović
Godina izdavanja: 2023.
ISBN: 978-953-349-269-8
Broj stranica: 436
Uvez: meki uvez

Sara Gay Forden – Dinastija Gucci

Brend Gucci je iz skromne obrtničke radionice izrastao u modno carstvo koje je najprije pokorilo Italiju i SAD, a potom cijeli svijet.
Sara Gay Forden detaljno je istražila povijest obitelji Gucci i razvoj njihovog modnog biznisa. Satkala je napetu biografiju s elementima poslovnog trilera u kojoj nasljednici ratuju za prevlast i u kojoj investicijski bankari, burze i velika dizajnerska imena obilježavaju prošlost i kroje budućnost tvrtke. Unatoč svim uspjesima i naporima, obitelj ipak nije uspjela zadržati brend u svojim rukama.

Priča o Gucciju simbolizira napore s kojima se nose mnoge obitelji i pojedinci u Europi koji su stvorili vlastite biznise, a koje na kraju moraju predati u tuđe ruke kako bi preživjeli.
Prema biografiji Sare Gay Forden slavni redatelj Ridley Scott snimio je film Dinastija Gucci u kojem glume Lady Gaga i Adam Driver.
Brutalno ubojstvo nasljednika kultne modne kuće Gucci 1995. zgranulo je svijet. Višegodišnja potraga za ubojicom Maurizija Guccija razotkrit će nevjerojatne obrate i brižno čuvane obiteljske i poslovne tajne jedne od najvažnijih dinastija talijanske i svjetske mode.

Sve ostale biografije u našoj ponudi možete pronaći OVDJE!