skip to Main Content
Čudesni Dvorac

Čudesni dvorac

Obrt za obiteljsko čuvanje djece – Čudesni dvorac nudi 9-satni program za djecu rane i predškolske dobi u mješovitoj skupini. Čudesni dvorac nalazi se na Trsteniku, u Splitu, u prizemlju obiteljske kuće u sklopu koje se proteže ograđeno dvorište koje služi djeci za nesmetanu igru i svakodnevni boravak na otvorenome. Devetosatni program uključuje individualan rad s djecom i rad u skupini uz prisustvo dviju odgojiteljica. Usmjereni smo na stvaranje poticajnog prostorno-materijalnog okruženja od najranije dobi pa nadalje, u svrhu cjelovitog razvoja djeteta kroz sva područja razvoja: tjelesni i psihomotorni razvoj, socio-emocionalni razvoj i razvoj ličnosti, spoznajni razvoj, govor, komunikaciju, izražavanje i stvaralaštvo.

Kao važan čimbenik kvalitetnog razvoja, stavljamo naglasak na stvaranje zdravih prehrambenih navika kod djece. U 9-satnom programu djeca imaju pravo na 4 obroka čiji planirani jelovnici isključuju sve štetne sastojke – emulgatore, aditive, konzervanse i dr. Nažalost, činjenica je da stil života koji se nameće u ovom modernom vremenu za sobom povlači konzumiranje visoko procesirane i polugotove hrane. Naša vizija je isključiti namirnice koje sadrže štetne aditive, emulgatore te pažljivo birati namirnice prema deklaracijama. Voće, povrće, meso i ribu odabiremo iz provjerenih izvora.

Uz svakodnevnu igru i vrijeme za obroke, program obuhvaća i dnevni odmor u prostoru namijenjenom za spavanje djece.
U cjelodnevnom boravku djeca imaju priliku iskusiti i razvijati svoje umjetničke sposobnosti i kompetencije putem glazbenih, likovnih i drugih aktivnosti. Kao dio glazbenih aktivnosti gitara je naš prijatelj, a pjesmice odzvanjaju svakodnevno. Potičemo djecu da nam govore svojim jezicima, bio to glazbeni, likovni, tjelesni ili drugi, a mi se trudimo slušati i tumačiti ih na djetetov način. Slažemo se s teorijom začetnika Reggio pedagogije – Lorisa Malaguzzija da djeca govore 100 jezika, imaju 100 načina izražavanja, 100 načina razmišljanja, 100 svjetova za izumiti, pronaći, izmisliti, sanjati.

Kontakt podaci

Close search

Košarica

Back To Top