skip to Main Content
P. S. I Love Books – Djeca Slijepoga Kovača

P. S. I love books – Djeca slijepoga kovača

By: P. S. I love books

Ovaj roman me zainteresirao nakon što sam pročitala nekoliko odličnih komentara i puno pohvala za samu radnju romana, kao i za stil pisanja autora.
Zato i ne čudi činjenica da sam za toliko hvaljeni roman imala velika očekivanja.
No, moram priznati da je roman ne samo ispunio ta velika očekivanja, nego me u potpunosti oduševio!
Ma što oduševio.. oborio me s nogu!
Radnja se odvija u imaginarnom gradu Shallow Lake Cityju, gdje je u kratko vrijeme neobjašnjivo nestalo devet stanovnika.
Javnost i građani već su naveliko razapeli policiju koja po njihovom mišljenju ništa ne radi kako bi razriješila barem jedan slučaj nestanka.
No, istina je ta da policija uz sav trud ne može otkriti nikakav trag ili možda barem neku povezanost među nestalim stanovnicima.
Nema tragova, nema svjedoka.. istraga se čini gotovo nemoguća za riješiti.Sve se mijenja nakon samoubojstva mlade djevojke Nancy Kowalski koja je skočila sa trinaestog kata, sa prozora stana u kojem je živjela.
Slučaj preuzima inspektor Andrew Frame koji je omražen među kolegama i javnosti zbog slučaja od prije osam godina u kojem je izgubio kolegu i najboljeg prijatelja.
Iako se čini kao običan slučaj samoubojstva, umjesto uobičajenog oproštajnog pisma, Andrew nalazi omotnicu u kojem je bio papir sa pet nepoznatih imena.
No, istog tog jutra vrativši se u ured Andrew saznaje za još jedan slučaj nestanka, i shvati da je riječ o prvoj osobi sa popisa.”Možda zaista ne bi bilo loše u prolazu imati jednoga čovjeka više za pozdrav, a jednoga manje za sagibanje glave.”

Dok inspektor Frame pokušava riješiti slučaj, Nancyina sestra Julia, otkriva svom dečku Martinu i njegovom prijatelju Dylanu kako je prije sestrinog samoubojstva primila upozoravajući poziv od nepoznate osobe.
Ubrzo odlučuju uzeti stvari u svoje ruke nadajući se da će saznati razlog Nancynog samoubojstva.
Iako policija pokuša maksimalno zaštititi osobe koje bi mogle biti sljedeće u opasnosti, one i dalje nastavljaju neobjašnjivo nestajati.
Oni koji rade na slučaju su sve zbunjeniji i očajniji, a pritisak javnosti je sve veći.
No, uskoro se počinju otkrivati neke poveznice između nestalih osoba.

Na koji način i gdje nestaju te osobe, te iz kojeg razloga? Kako je Nancy Kowalski povezana s njima?Tko su krivci za stravične slučajeve nestanaka?
Odgovore na ta pitanja, i još puno toga možete saznati sami čitajući ovaj fantastičan roman.

Kao što sam i na samom početku napisala, roman me oduševio. Zaista izvrstan kriminalistički roman koji u svojih petsto stranica nudi stvarno puno- od odlično osmišljene radnje, zanimljivih likova, pa sve do iznenađujućih zapleta i vrhunskih raspleta, mračnih i jezivih dijelova, a sve je to idealno dozirano kroz cijeli roman.
Nijedna stranica nije višak, a roman drži pažnju od prvih stranica pa do samoga kraja.
Što dalje čitate i što se više toga otkriva, brže se okreću stranice. Stoga ne čudi činjenica da sam roman pročitala kroz tri dana uz sve obveze koje sam imala.
Izuzetno zanimljivo, maštovito i napeto.
Također, jako mi se svidio način na koji autor psihološki analizira likove, te tako saznajemo njihove najskrivenije osjećaje i strahove.
Glavni inspektor Andrew Frame uz sve probleme koje donosi njegov posao, sa sobom nosi i breme prošlosti. Iako je od nemilog događaja prošlo osam godina, sjene prošlosti ga ne žele napustiti, te će se tijekom istrage prisjećati svega što je prošao, i na kraju će se morati suočiti sa demonima iz prošlosti.

Ovo je definitivno jedan od najboljih romana pročitanih ove godine, a pročitala sam ih više od sto.
A još je i prvijenac, iako se čini da je pisan od strane iskusnog i svjetski poznatog autora koji iza sebe ima puno napisanih romana. Zaista impresivno!
Autoru Miru Moroviću svaka čast, i veliko hvala na ovako odličnom i kvalitetnom romanu, koji ću preporučiti svima koje poznajem. Jer ovo je roman o kojem se mora pričati, i koji je zaslužio sve moguće preporuke.
Također, svaka čast i nakladi Fragment. Mislim da nisu mogli odabrati bolji roman za početak svoje nakladničke avanture.
Veselim se budućim romanima ovog mladog i nadarenog autora.

“Fascinantno je kako se vijesti brzo šire, a još fascinantnije kako svaka budala može nešto pametno zaključiti kad se radi o tuđim problemima.”

“Ali, iz iskustva znam da postoje ljudi koji vole imati kontrolu. Novac je samo izlika kojom sebi prikrivaju to da se na nekome iživljavaju.”

Close search

Košarica

Back To Top