skip to Main Content
Books & Sweets – Djeca Slijepoga Kovača

Books & Sweets – Djeca slijepoga kovača

By: Books & Sweets

Miro Morović mladi je splitski autor, a roman ”Djeca slijepoga kovača” njegov je prvi roman koji je ujedno i prvi roman mlade izdavačke kuće s velikim snovima. Nedavno sam imala prilike sudjelovati na promociji knjige i slušati autora kako s velikom skromnošću priča o svom sjajnom romanu. Krimić koji je pozamašnog broja stranica veliku većinu vas će oduševiti, još više kad znate da iza njega stoji domaći autor. Miro Morović je ‘Djecu’ započeo pisati krajem studija, a prvo izdanje roman je ugledao krajem 2016. godine. Sada je u Nakladi Fragment objavljeno i drugo izdanje, a sam autor na promociji u Zagrebu spomenuo je kako radi na svom drugom romanu, za koji se nadamo da će ugledati svjetlo dana čim prije.

Radnja romana smještena je u Sjedinjene Američke Države, točnije u grad Shallow Lake City gdje policija istražuje nestanak devetero osoba. Na prvi pogled oni nemaju nikakve zajedničke poveznice, međutim situacija postaje zapetljanija nakon samoubojstva mlade djevojke koja iza sebe ostavlja papirić s imenima osoba od kojih se jedna već smatra nestalom. Ubrzo nestaje i druga osoba s popisa, a policija je sve zbunjenija. Pritisak javnosti je sve veći i neki detalji cure van, a slučaj preuzima inspektor Andrew Frame. On je jedan od onih inspektora koji vam se vrlo brzo zavuče pod kožu, iako ne stoji dobro s modernom tehnologijom, odlično funkcionira kao inspektor.

Kako pratimo priču zločini u njoj postaju sve gori, detektivi dolaze do saznanja da se u pozadini krije puno više od samo poremećene ličnosti. Autor je ovu priču isprepleo na mnogo načina tako da vas kroz cijelu knjigu vuče na čitanje, a sami kraj je vrhunsko iznenađenje i opet vas ostavlja u razmišljanju.

Ne bih vam previše pisala o samoj radnji jer želim da ostanete iznenađeni i uživate u knjizi, pa vam u ovoj recenziji navodim samo sitne detalje, koji su nadam se dovoljni da vas zaintrigiraju za čitanje. Ovo je genijalan domaći krimi roman koji ne biste trebali propustiti, pogotovo ako ste ljubitelji žanra.

Izdavač: Naklada Fragment

Close search

Košarica

Back To Top