skip to Main Content
P. S. I Love Books – Oteta Ljepota

P. S. I love books – Oteta ljepota

OTETA LJEPOTA

Kate Mitchell
Naklada Fragment

Oteta ljepota prvi je roman naše domaće autorice Kate Mijić, koja piše pod pseudonimom Kate Mitchell. Zahvaljujući Nakladi Fragment dobili smo ovo predivno reizdanje.

Veronika Akrap mlada je djevojka koja živi životom koji je sve, samo ne lijep i lagodan.
Cijeli svoj život provela je u siromaštvu, uz oca alkoholičara koji troši sav novac na alkohol i kockanje, te majkom koja mu se nema snage suprotstaviti i koja je odustala od života.
Umjesto da u svojim godinama uživa u životu, izlazi i druži se sa prijateljicama kao što to čine njezini vršnjaci, Veronika svakoga dana proživljava pravi pakao.
Jedini bijeg od tužne i bolne stvarnosti je slikanje i vrijeme koje provodi u prirodi, daleko od kuće.
Cijenila je prirodu i uživala u njezinim ljepotama, a prenijeti tu ljepotu na slikarsko platno, donosilo joj je sreću koja se ne može opisati riječima. Ti trenutci bili su joj sve, iz njih je crpila snagu za suočavanje sa stvarnošću.

“Čudna su djela prirode. Priroda zna spojiti i ono što je nespojivo, a da ni u jednom trenutku ne pomislimo da joj se pritom potkrala i najmanja greška.”

Nakon što je napokon uspjela dobiti dopuštenje od majke, odlazi prodati svoje slike kako bi ih spasila od gladi. Susret sa Mladenom Babićem, zgodnim i šarmantnim muškarcem, sve će promijeniti, ali i zakomplicirati.
Mladen je poznat i bogat, no to odlučuje barem neko vrijeme skrivati. Želio je napokon doživjeti da ga netko voli samo zbog njega samoga, a ne zbog njegovog novca i položaja.
No, nije samo Mladen onaj koji ima svoje tajne.
I Veronikina majka krije tajne koje bi mogle okrenuti njihov život naglavačke.

Ovo je jedan predivan i jako emotivan ljubavno-obiteljski roman. Oduševio me, dirnuo i pročitala sam ga u dahu.
No, ništa manje od naše Kate Mijić nisam niti očekivala. Svi njezini romani koje sam do sada pročitala su prepuni emocija, a u samom pisanju se osjeti da zaista daje cijelu sebe u svoje priče.
I ova priča je odlično osmišljena i drži pažnju od samog početka do kraja.
Veronika i Mladen su odmah osvojiti moje srce, jer to su osobe koje ne traže puno- tek malo ljubavi, pažnje i osobu koja će ih iskreno voljeti baš takve kakvi jesu.
Veronika me posebno oduševila. Ta mlada djevojka prošla je toliko toga lošeg u životu, nije znala što znači imati normalnu obitelj, nije nikada osjetila ni dobila njihovu ljubav, podršku i pažnju.
Dirnuli su me njezina hrabrost, volja, želja i odlučnost da promijeni svoj život i krene ispočetka.

Oteta ljepota puno je više od ljubavne priče.
To je priča o novim početcima, disfunkcionalnim obiteljima, obiteljskim tajnama, te o nadi i vjeri da su čuda ipak moguća, a događaju se kada to najmanje očekujemo.
Roman nam pokazuje što je zaista bitno u životu, te nas podsjeća da ljepota i novac mogu učiniti život ljepšim i boljim, ali stvari koje su zaista važne, nikakav novac ne može kupiti.
Također, ona prava ljepota nije vidljiva i krije se unutar čovjeka.
Emotivno, toplo, zanimljivo, bolno i predivno!
Na ovaj roman nećete ostati ravnodušni.
Imate moje ogromne preporuke!

“Ali sudbina određuje različite putove. Možemo se opirati i zaobići staze kojima bismo trebali krenuti, ali to je samo gubitak vremena. I okolnim bismo putem došli do onoga za što smo predodređeni, a to bi značilo da smo sami sebi otežavali bježeći od neizbježnog.”

Više informacija o knjizi “Oteta ljepota” možete pronaći OVDJE!
Close search

Košarica

Back To Top