skip to Main Content
P. S. I Love Books – Oblozi Od Tinte

P. S. I love books – Oblozi od tinte

Osvrt: P. S. I love books

Pokaži svijetu da je biti povrijeđen, a preživjeti veća hrabrost nego biti nepobjediv.

Nakon čitanja ove knjige, bilo mi je potrebno dosta vremena da shvatim što želim napisati.
Pitala sam se hoću li napisati dovoljno dobru recenziju, te hoću li uspjeti dočarati ono što mi je čitanje ovog dragulja donijelo.
Nadam se da sam uspjela u tome, jer ova knjiga je vrijedna toga. 

Knjiga nema puno stranica i iako je pisana jednostavnim stilom, mislim da ju je nemoguće pročitati u jednom dahu.
Slažem se sa preporukom da se čita po malo svakog dana, jer su to priče o kojima možemo dugo razmišljati i svaka nas toliko obuzme da nam je potrebno to sve na neki način posložiti u glavi i razmisliti o pročitanom prije idućeg čitanja.
Knjiga je podijeljena na sedam poglavlja- Ogrebotine, Ljubav, Obitelj, Balkan, Depeše s Marsa, Neobjavljene priče i Um.
Svako poglavlje nam donosi puno kraćih priča.

Mislim da ne postoji osoba koja se neće pronaći u ovim pričama i složiti se sa napisanim.
Iako su sve priče posebne, svaka osoba će se najviše pronaći upravo u onim koje su nam trenutno najpotrebnije, ovisno o tome što smo prošli ili kroz što trenutno prolazimo u svom životu.

Meni osobno se najviše svidio dio o ljubavi, jer sam jedna od onih osoba koja je uvijek priželjkivala onu pravu ljubav i iskreno sam i od srca vjerovala da postoji. I zaista postoji. Uvijek i za svakoga na svijetu postoji ta osoba koja mu je suđena.
I sam Bogdan nam piše, da ako nam ljubav s nekim nije uspjela, nije je ni bilo, jer ljubav uvijek uspije.
I ljubav ne zna za daljine, točnije za udaljenost između dvoje ljudi. Ako je ljubav prava, nikakvi kilometri kao ni vrijeme je ne mogu izbrisati ili oslabiti.

..Grlite jače, ljubite strasnije, volite bezrezervnije, plačite glasnije, smijte se histeričnije, vodite ljubav perverznije i nikad, ali nikad, ne zaboravite da je svaki Čovjek, makar i bio loš- Ljubav, koja još nije naučila kako voljeti.

Ova cijela knjiga je kao lijek za dušu i oblog za rane, te mislim da bi je na takav način trebali često primjenjivati.
Sve priče govore o svjetovima koji su u nama, koje osjećamo u svome biću, te nam mogu samo pomoći kako bi se još dublje zagledali u svoje srce i dušu i stavili nam oblog na svaku ogrebotinu i ranu koje nam je život nanio.
Autor nam ni u jednom dijelu ove knjige ne pametuje, ne govori što bismo morali napraviti u kojoj situaciji, jer ovo nije priručnik o tome kako bismo trebali živjeti.
Bogdan nam samo donosi svoje iskrene i osobne stavove o različitim temama, o svemu kroz što svakodnevno prolazimo u životu.

Također, donosi nam nadu da još uvijek postoje ljudi koji “žive” ljubav, te koji su sanjari, pozitivni i koji se nikada neće umoriti od svoje dobrote, i dijeljenja svoje ljubavi sa drugima.
Kroz čitanje sam osjetila kako autor zaista piše od srca; iskreno i realno, a u svakoj rečenici se osjeti njegova velika ljubav prema pisanju. Njegovo pisanje i svaka rečenica su nešto predivno.

Ja za crne dane čuvam ljubav, a ne novce.

Za mene osobno, ova knjiga je zaista nešto posebno, te je tako dobila i posebno mjesto na mojoj polici a i u mom srcu.
Svakako je planiram još čitati ovisno o tome kada mi i koji njezin dio bude potreban.

Bogdan Stevanović zvan Blogdan, rođen je u Beogradu. Poznat je po brojnim blogovima, a ova knjiga je skup svih njih. Knjigu “Obloge od mastila” napisao je 2017. godine, a kod nas je prevedena zahvaljujući divnoj izdavačkoj kući Naklada Fragment. Hvala im na tome i nadam se da će nam zahvaljujući njima uskoro biti dostupne i ostale njegove knjige- Sa druge strane obloga, te najnovija koja je izašla prošlog mjeseca- Ljubav uvek uspe.
Ja im se jako veselim, a vama od srca preporučam da pročitate ovaj dragulj!

Knjige “Oblozi od tinte” možete naručiti OVDJE!

Close search

Košarica

Back To Top