skip to Main Content
Topli Kutak Za Male I Velike čitatelje – Kako Otkriti Toplu Vodu

Topli kutak za male i velike čitatelje – Kako otkriti toplu vodu

Osvrt: Topli kutak za male i velike čitatelje

Kako otkriti toplu vodu – Željka Babić
Naklada Fragment

Ovaj simpatični roman vam ipak neće doista govoriti kako otkriti toplu vodu, ali u duhu toga će vam ipak malo prosvjetliti pamet da vam ukaže na ono očito – ako ste roditelj!

Umjesto da na kraju otkrivam ciljane skupine za preporuku knjige, evo ipak to činim na samom početku recenzije jer sam se i sama iznenadila na kraju knjige kakvu nam ona poruku šalje, i za koga…

Dakle, ovo jest dječji roman/roman za mlade – to stoji! Zabavan, duhovit, dosjetljiv i pun raznih dogodovština pisanih za dječju zabavu, ali i sa mnogo prenesenog značenja.
Ipak bih voljela kad bi vi, kao roditelj, također pročitali ovaj roman, prije ili nakon što ga pročita i vaše dijete. Tko zna, možda vam ga baš ono preporuči iz njemu znanog razloga. 

Stigao je baš u doba kada mi, roditelji, pritišćemo djecu na izvršavanje svojih školskih obaveza, kojih je, usput rečeno, baš puno kod nekih učitelja.
Ponekad (vjerojatno i često) na rubu živaca, pitamo ih kako je moguće da nešto tako jednostavno u zadaći, primjerice, oni ne shvaćaju.

Baš o nečemu sličnom nam govori ova knjiga. Nismo svi rođeni za iste interese, sa istim talentima i težnjama. Svi smo mi individue i svatko ima nešto svoje što voli. Samo neki to “svoje nešto” pronađu ranije, a neki kasnije. Važno je samo da se konačno dogodi onaj klik!

💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧

Tako ovdje imamo 14-godišnjeg dječaka Isaaca kojemu je tata veliki matematičar. Pogodite po kome je sinu dao ime?! 

Taj tata ima vlastiti aquapark kojeg je sam projektirao uz pomoć zakona fizike i matematike, a ima i prijatelja inženjera s kojim dijeli posao. Ima i računovođu čiji je sin Marlon najbolji Isaacov prijatelj.

Kad tata znanstvenik shvati da mu sin u školi ne zna matematiku tako savršeno kao što bi pravi tatin sin to trebao, on Isaacu i njegovom prijatelju Marlonu daje zadatak i predaje im vođenje aquaparka na neko vrijeme.

No, tata nije računao na to da će se kolo okrenuti i da će najprije sin njega neplanski naučiti važnu životnu lekciju.

Kakve sve urnebesne katastrofe iz toga svega mogu proizaći, čeka vas između ovih simpatičnih korica, kao i divne ilustracije. 💕

Više informacija o knjizi Kako otkriti toplu vodu pronađite OVDJE!

Close search

Košarica

Back To Top