skip to Main Content
Svijet Jednog Knjigoljupca – Kako Otkriti Toplu Vodu

Svijet jednog knjigoljupca – Kako otkriti toplu vodu

Osvrt: Svijet jednog knjigoljupca

Željka Babić: Kako otkriti toplu vodu (pročitano 20. lipnja 2020.)

Roman za djecu i mlade Kako otkriti toplu vodu domaće autorice Željke Babić objavljen je izdanju Naklada Fragment početkom godine, a čitateljima je predstavljen na sljedeći način:

„Kako otkriti toplu vodu je uzbudljiva priča o dječaku Isaacu, njegovom ocu ludom matematičaru, ekscentričnoj majci dizajnerici, ekološkoj katastrofi u očevom znanstvenom aquaparku i prijateljstvu.

Hoće li se Isaac spasiti od očeve želje da bude genijalni matematičar/znanstvenik, mogu li ljudi cijeniti jedni druge i kad su različiti i kako je to kad su ti roditelji bogati „za bezveze“?

Na stranicama ovog uzbudljivog romana za mlade pronaći ćete odgovore na ta pitanja, upoznati Isaacovu simpatiju Beulah, najboljeg prijatelja Marlona i čovjeka koji misli da je odgovoran za očuvanje dobre zategnutosti cijelog Svemira. I uživati u Isaacovim pametnim i zabavnim opservacijama o ljudima i svijetu koji ga okružuje.“

Link: https://nakladafragment.com/knjige/knjige/kako-otkriti-toplu-vodu/

Isaac je sasvim normalan četrnaestogodišnji dječak koji mrzi matematiku. Međutim, kad ti je otac opsjednut matematikom i pritom se upravo pomoću matematike obogatio, nije baš primjereno biti prosječan matematičar. Isaac ne shvaća što je toliko fora u matematici, pa ni u fizici i znanosti, a tatin aquapark služi mu za zabavu i dobar provod s najboljim prijateljem Marlonom. No, Isaacov tata želi da on zavoli matematiku i shvati njeno značenje za život i svijet, pa ga zaposli u aquaparku, koji je zapravo – čista matematika, s puno računanja, analiziranja i promišljanja o matematici. Iako se Isaac užasava upravljanja aquaparkom, ništa ne može poći po zlu… ili ipak može?

Kako otkriti toplu vodu domaće autorice Željke Babić roman je za djecu i mlade, ali i odrasle, čiji se sadržaj smjestio na nešto manje od sto stranica, a čita se u dahu zbog zanimljive i zabavne radnje s Isaacom kao pripovjedačem. Iako je veliki fokus stavljen na matematiku i Isaacovu nemogućnost razumijevanja iste, radnja je prilično humoristična, ali i vrlo poučna. Pouke se nalaze u odnosu između Isaaca i roditelja koji je utemeljen na ljubavi, ali je došao do točke u kojoj se ne razumiju dovoljno. Stoga, kroz nekoliko pogrešaka i manjih katastrofa, oni moraju naučiti da je sasvim u redu biti svoj, imati vlastite snove i ciljeve, kao i – ne voljeti i ne razumjeti matematiku.

„Shvatim da mi je najgore što tati nisam dobar onakav kakav ja jesam, dobar stari Isaac koji nije baš tako super kao on i ostali geniji iz ovog našeg grada čudaka. Volim RBG tenisice, želim lijep mobitel, imam 3 iz matematike, najvažnije mi je da dobro jedem (ako može nekvalitetnu hranu) i družim se s Marlonom.“

Meni se najviše svidjelo što je autorica uspjela vjerno i na zanimljiv način prikazati način razmišljanja jednog sasvim običnog dječaka te konstruirati radnju koja je u jednakoj mjeri zanimljiva i poučna, pa bi stoga bila idealna za popis lektira u osnovnim školama, što se nadam da će se i dogoditi. Osim toga, ističe se važnost obrazovanja, ali i činjenica da dijete ne mora biti odlikaš da bi bilo uspješno u životu, te da je, zapravo, u životu najvažnija – ljubav. Stoga, za ovu malenu knjigu imate moju veliku preporuku, kako za vas, tako i za vaše klince! 

Puno hvala Nakladi Fragment na poslanom primjerku za čitanje i recenziranje. 

#kakootkrititopluvodu
#željkababić
#nakladafragment
#svijetjednogknjigoljupca
#books
#lovebooks
#lovereading
#knjige
#volimknjige
#volimčitanje
#volimčitati
#recenzija
#preporuka

Close search

Košarica

Back To Top