skip to Main Content
P. S. I Love Books – Kako Otkriti Toplu Vodu

P. S. I love books – Kako otkriti toplu vodu

Osvrt: P. S. I love books

Željka Babić
Naklada Fragment

Romani za djecu nama odraslima su idealan bijeg od stvarnosti i životnih problema, vraćaju nas u djetinjstvo i vrijeme kada smo bili bezbrižni.
Mislim da bi svaka odrasla osoba trebala ponekad probuditi to dijete u sebi i dopustiti si malo zabave i smijeha.
Ono što ovaj roman nudi je upravo to- puno zabave i smijeha, ali i puno pouka koje će nam svima koristiti.

Glavni junak ovog romana je dječak Isaac, a on nam na zanimljiv i duhovit način priča o svom životu, koji je sve samo ne običan.
Čak mu je i ime neobično. Naime, otac ga je nazvao po poznatom matematičaru, fizičaru i filozofu- Isaacu Newtonu.
Otac mu je, kako on kaže, “ludi matematičar” kojemu se cijeli život svodi na računanje i znanost, te se svaki njihov razgovor završi upravo na matematici, dok mu je majka grafička dizajnerica i umjetnica.

Tata me nazvao po Isaacu Newtonu. Matematičaru, fizičaru, filozofu… Ne onom Isaacu kojeg je tata Abraham htio priklati na brdu. Iako, nekad mislim da me nazvao upravo po njemu. Jer ja sam žrtva. Matematike.

Otac mu je iz Sarajeva, i bio je dijete kada je tamo započeo rat. Jedino što je tada imao uz sebe bile su matematičko- inženjerske knjige njegovog djeda, te se tako rodila njegova ljubav i opsjednutost matematikom i znanošću. Proučavanje, crtanje i računanje pomoglo mu je da se isključi iz realnosti koja je bila tako ružna i teška.
A sada zahvaljujući toj ljubavi Isaac i njegova obitelj imaju vlastiti aquapark, obogatili su se, te sada novčano pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

Isaaca cijeli život uče skromnosti, te tako on nema ništa moderno ni skupo i u potpunosti se razlikuje od svojih vršnjaka, koji ga zbog toga ismijavaju.
No, otac mu je omogućio pohađanje privatne škole kako bi dobio što bolje obrazovanje.
Nakon što njegov otac šokirano, ali i sa tugom primi informaciju da Isaac ima trojku iz matematike, odluči ga podučiti, ali na vrlo neuobičajen način.
Daje mu da dva mjeseca zajedno sa svojim prijateljem Marlonom vodi njegov znanstveni aquapark.
Ono što se činilo kao nešto vrlo jednostavno, završiti će kao katastrofa velikih razmjera.
A što će se dogoditi i kako će to završiti, saznajte čitajući.

“Greške su dio našeg puta. Greške nas čine poniznima.”

Kako otkriti toplu vodu roman je koji nam donosi priču o dječaku koji kao i mnogo druge djece, pati zbog prevelikih očekivanja svojih roditelja, u ovom slučaju očevih.
Normalno je da roditelji žele sve samo najbolje za svoju djecu, pa tako i obrazovanje koje je naravno, jako bitno.
No, isto tako djeca trebaju sama birati svoj put i od početka ih se treba poticati da rade ono što vole i da se tome posvete, a ne im nametati ono što mi mislimo da je bolje za njih.
S druge strane, sviđa mi se što Isaacovi roditelji iako su bogati, uče sina kako biti skroman i kako više cijeniti ono što ima.

Roman me oduševio. Pročitala sam ga u dahu i uživala sam od početka do kraja.
Stil pisanja je jednostavan, a cijela priča je prikazana na duhovit, zanimljiv, ali i topao, te emotivan način.
Osim zanimljive priče, tu su i predivne ilustracije u kojima također možemo uživati.
Ovo je priča o tome kako očekivanja roditelja utječu na djecu i njihov život, ali isto tako, ovo je priča o prijateljstvu, obiteljskim odnosima, te o toleriranju različitosti.
Roman nas podsjeća na to koliko smo zapravo svi različiti. Trebamo prihvatiti osobe oko nas takvima kakve jesu, sa svim manama i vrlinama.
Svi mi imamo različite želje, snove, pa tako i talente.

Iz priče ovog dječaka možemo zaista puno naučiti, a možda dobiti i poticaj da se napokon posvetimo svojim snovima i željama na koje smo tijekom godina zaboravili ili ih potisnuli unutar sebe.
Svakako preporučam ovaj odličan roman kako mladima, tako i odraslima, a idealan je i za zajedničko čitanje roditelja i djece.
Također, ako tražite poklon za dječji rođendan ili neku drugu prigodu, ovaj roman će biti pun pogodak!

 

Više informacija o romanu Kako otkriti toplu vodu pronađite OVDJE!

Close search

Košarica

Back To Top