skip to Main Content
Mali Dnevnik čitanja – Kako Otkriti Toplu Vodu

Mali dnevnik čitanja – Kako otkriti toplu vodu

Osvrt: Mali dnevnik čitanja

KAKO OTKRITI TOPLU VODU
Željka Babić
Roman za djecu/mlade
Naklada Fragment 2020.

Sjajan izbor uz kavu!
I to ne samo zato što je tih 90 stranica zbilja moguće pročitati uz jednu dobru kavu, već zbog izvrsnog, osvježavajućeg teksta.
Prava mala riznica sretnih i pametnih misli i hvalevrijednih poruka.

Redovito čitam dječje knjige, ali uglavnom starije koje vučem još iz djetinjstva i rane mladosti. Nikad dosta Petlje i Koka, naprimjer.
Ne petljam se previše u nova izdanja (za neke me zbilja pregazilo vrijeme), ali kad naleti prava onda ja to znam!
“Kako otkriti toplu vodu” sam zamjetila čim je izašla i jedva sam je dočekala pročitati. S velikim zadovoljstvom ću je sad pokloniti za rođendan jednoj krasnoj djevojčici, a smiješi se i budućim rođendanima.

Ovo je, kako rekoh već na početku, sretna i pametna priča o jednom dječaku, njegovoj obitelji i prijateljima dinamično ispričana iz perspektive dječaka, četrnaestogodišnjeg Isaaca, simpatičnog, brbljavog i spontanog tinejdžera.
Isaac bi upoznavao svijet na svoj način, a roditelji, ludi matematičar i ekscentrična dizajnerica imaju neke druge ideje. Susret tih različitosti dovest će do slijeda događanja, zabavnih i poučnih za sve sudionike.

Znate li što je Fibonaccijev niz ili kako jednostavno objasniti što je volumen? Ako znate uživat ćete u primjeni u ovoj knjizi, a ako ne znate sigurna sam da će vas glatko i bez napora potaknuti da saznate.
No, Isaac i njegovi roditelji će kroz stranice romana svladati i neke druge lekcije. Ponajviše o odgovornosti, očekivanjima, važnosti razgovora i prihvaćanju različitosti. A koliko god dobre namjere roditelji imaju, ponekad ih treba malo usmjeriti. Učenje treba biti u oba smjera i nikada ne prestaje.
Jednostavno, osjećajno i odlično napisano.

“Kako otkriti toplu vodu” bih uvrstila u lektiru.
Uvjerena sam da bi ju djeca sa zadovoljstvom čitala, a onda je mogu proslijediti roditeljima.
I svim drugim odraslima.
Nikad nismo prestari za ponavljanje i usvajanje pravih vrijednosti.

✅ Saznaj više o knjizi!

Close search

Košarica

Back To Top