skip to Main Content
Ljiljana Pranjić – Kako Otkriti Toplu Vodu

Ljiljana Pranjić – Kako otkriti toplu vodu

Što čita jedna ozbiljna žena?

Hararija “21 lekcija za 21.stoljeće”, naravno, jer svaka ozbiljna osoba koja drži do sebe sada čita Hararija i – knjigu za djecu (!!) “Kako otkriti toplu vodu” Zeljka Babić! Samo naizgled nespojivo! Ja ozbiljno smatram da interes za jednu i drugu knjigu dolazi iz istog plemenitog dijela nas – iz radoznalosti, iz znatiželje, iz želje da nešto novo otkrijemo o svijetu. Upravo u tome dijelu dječja književnost briljira.

Knjigu “Kako otkriti toplu vodu” kupila sam za jednog malog velikog čovjeka, ali sam u startu znala da ju ja želim prije pročitati.
Likovi u ovoj knjizi su osebujni, ali su toliko živi i lako se s njima povezati – otac je ludi matematičar, majka je ekscentrična dizajnerica, a Isaac (pogodite po kome je dobio ime?) je jedan obični dečko iz našeg susjedstva. Koliko je on uistinu običan ili nije saznat ćemo do kraja knjige jer je naš glavni junak postavljen pred specifičan izazov i doživjet će fantastičnu avanturu u očevom aquaparku. Isaac je izvukao (a mi s njim) važne pouke o prijateljstvu, o neuspjesima i uspjesima, o vrijednostima i motivaciji naših bližnjih.

Autorica je sav unutarnji i vanjski svijet našega junaka prikazala toliko plastično i uzbudljivo da se meni dok sam čitala knjigu vrtio u glavi jedan dobar dječji film (jedan duhovit i kvalitetan dječji film kao “Gregov dnevnik” ili “Alexander i grozan, užasan, vrlo loš dan”).
Ja Željki mogu samo poželjeti da se knjiga što prije prevede na engleski jezik i da zainteresira nekog holivudskog producenta pa da cijeli svijet dobije priliku upoznati našeg Isaaca.

Ako nemate svoju djecu te dobi, osvrnite se oko sebe i potražite dijete kojemu možete knjigu kupiti. I obavezno je prije sami pročitajte.

Požurite – Naklada Fragment trenutačno poklanja 10 posto popusta na svoje knjige i besplatnu poštarinu za dostavu u Zagreb!

Close search

Košarica

Back To Top