skip to Main Content
Čitajmo – Kako Otkriti Toplu Vodu

Čitajmo – Kako otkriti toplu vodu

Osvrt: Čitajmo

Ah, ta matematika?

Kako otkriti toplu vodu
Željka Babić
Ilustrirala: Dona Tomić

Isaac ne voli matematiku. Njegov otac je obožava. Uz to je i vlasnik zanimljivog aquaparka kojeg je sam projektirao uz pomoć zakona fizike i matematike.
Tako je tu Fibonaccijev tobogan. Čudo koje na svakom dijelu ima svoj ton i dok se netko spušta niz tobogan, stražnjicom svira glazbu Fibonaccijevog niza.
Tu je i Pitagorina kupka pa kapsula s frekvencijama, koju bih i sama rado isprobala. Naime u njoj ljudi glasom podešavaju boje i jakost tuša. I još sva čuda iz carstva fizike i matematike.
Kada tata znanstvenik shvati kako njegov sin ne voli i ne zna matematiku on Isaacu i njegovom prijatelju predaje vođenje aquaparka na neko vrijeme. Osim što mu želi pokazati kako je matematika u životu sveprisutna i važna, želi mu ukazati i na druge važne vrijednosti u životu kao što su skromnost, darežljivost i suosjećajnost. Isaac naravno nije baš pretjerano oduševljen lekcijom, ali događa se tu i mali obrat… i on će svoga oca naučiti nešto važno.
Isaac? Ma stvarno!? 
Roman za mlade na vrlo malo stranica otvara toliko puno pitanja i dilema bez obzira jeste li roditelj ili dijete. Vaši mlađi adolescenti će biti zadovoljni načinom prezentacije njima poznatih poteškoća, a i vi ćete profitirati jednom perspektivom koju je dobro osvijestiti. Svi će dobiti što trebaju i to dobro začinjeno humorom i zapapreno onoliko koliko treba, naročito ako se prepoznate u nekom od ovih likova.

Ako ste ovih dana tanjih živaca jer je i vama i djetetu dosta zadaća i online nastave, ukoliko je pojam vremena koje je potrebno za te obaveze prilično rastezljiv i ako ste iz one grupe da vaše dijete ne voli matematiku… evo odličnog štiva.

Jesmo li mi uopće svjesni koliko smo različiti? Naše težnje i snovi su različiti. Znamo li uopće o čemu sanjaju i čemu se nadaju naša djeca? Ima li za to vremena u rasporedu? Ili smo odustali od svojih snova pa nam ni njihovi nisu važni. Vrijeme je da se malo zaustavi taj valjak vremena koji poravnava sve. Nismo svi rođeni za iste stavari s istim talentima.

Više informacija o knjizi možete pronaći OVDJE!

Close search

Košarica

Back To Top