skip to Main Content
Najava: Trideset I Jedan Nogometni Teren

Najava: Trideset i jedan nogometni teren

Autoricu naše nove knjige, Mateu Čvagić Prašnjak, upoznali smo (online… na fizičko upoznavanje još uvijek čekamo 🙂) u najvećoj hrvatskoj književnoj grupi Knjige, knjige, knjigice. Osim njenom elokventnošću, tada smo ostali zapanjeni njenom zrelošću, inteligencijom i stavovima koji su se apsolutno uklapali u našu viziju poslovanja. Kao što svi naši autori znaju, osim same kvalitete djela jako nam je važan i karakter pojedinca, a Matea je taj test prošla još davno prije nego li nam je poslala rukopis.

Zbog toga smo bili posebno sretni kad se nekoliko mjeseci nakon njezin rukopis našao na našem e-mailu. A sreća je prerasla u oduševljenje kad smo pročitali rukopis. Njezin roman “Trideset i jedan nogometni teren” potpuno nas je osvojio. Zbog inteligentne radnje, predivnog stila i savršeno uklopljenih elemenata retrospekcije u početku nismo mogli vjerovati da se iza ovoga djela ne skriva neko iskusno i poznato književno ime. Ali na našu sreću, Matea, studentica Filozofskog fakulteta u Osijeku, zaista je autorica ovoga predivnog suvremenog romana 🙂

Što autorica kaže o djelu?

~ ‘Trideset i jedan nogometni teren’ je pravac koji ujedinjuje ovdje i ondje, sada i nekadašnje, majke i djecu, djecu i očeve, bake i unučad. Šarenim nitima veže lica i priče, slova i papir, knjige i stvarnost, njega i nju. Ovaj suvremeni roman zaigrano, na trenutke pobjedonosno, ali i šačicu bolno, uvlači čitatelja u svijet svojih likova. Svi oni, smješteni u različitim vremenskim razdobljima, u ovoj se životnoj, obiteljskoj, pomalo mističnoj, ali i ljubavnoj (jer koja priča, u suštini, ne govori o ljubavi?) isprepliću i povezuju, putem na neki način paradoksalnoga motiva – fotografija trideset i jednoga nogometnoga terena, koje odjekuju u vječnost.

~

Prednarudžbu romana “Trideset i jedan nogometni teren” možete izvršiti tako da nam se javite u inbox ili na mail: nakladafragment@gmail.com. Roman izlazi iz tiska kroz desetak dana, a cijena je 119,00kn.

Hvala ilustratorima, lektorici Ines Botica i svima koji su sudjelovali u izradi ove knjige ❤️

P.S. – kroz nekoliko dana najavljujemo još jednu knjigu. Hint: radi se o slikovnici 🙂

#Tridesetijedannogometniteren #MateaČvagićPrašnjak #suvremeniroman #najava #NakladaFragment

Close search

Košarica

Back To Top