U strahu su velike oči – Nebojša Lujanović

5,00

Sniženje!

U strahu su velike oči – Nebojša Lujanović

5,00


closed book emoji Pročitaj ulomak iz knjige

Naslov: U strahu su velike oči
Autor: Nebojša Lujanović
Nakladnik: Naklada Fragment
Godina izdavanja: 2022.
ISBN: 978-953-8301-28-5
Broj stranica: 40
Uvez: tvrdi uvez

Nebojša LujanovićU strahu su velike oči

Unutar ovih korica nalazi se tekst predstave naziva U strahu su velike oči, autora Nebojše Lujanovića; pisca, znanstvenika i predavača.

Tekst je na pozornici izveo Plesni klub Vruća čokolada, povodom trideset godina djelovanja, a fotografije te izvedbe prate tekst kako bi učinile užitak čitanja intenzivnijim i prenijele dio magične atmosfere s izvedbe pred splitskom publikom. U nju je tada bilo uključeno čak šezdeset članova Kluba svih uzrasta pod koreografskom palicom Josipe Lujanović.

Nakon što smo ih upravo pitali za njihove najveće strahove, dobili smo materijal za radnju. U priči pratimo jednu obitelj koju čine dječak, djevojčica, majka, baka i pas – svatko sa svojim strahovima. Ti strahovi možda su nekomu drugomu smiješni, ali njima su, zapravo, nepremostivi.

Povod je svemu sasvim običan dječji rođendan na kojem će se, neplanirano, s njima suočiti i pobijediti. Jer, rođendanski prevrati dovest će članove ove obitelji do vrlo važne spoznaje pred kojom će ustuknuti svaki strah. Puna komičnih situacija, scena iz svakidašnjice s kojima se lako poistovjetiti, dramatičnih obrata i emotivnih trenutaka, ovo je priča uz koju su se, u gledalištu, smijali i plakali jednako i roditelji i djeca.

Priča ih je podsjetila na nešto vrlo važno i na kraju nečemu naučila.

Čemu? Zavirite između korica i doznajte!

Ostale knjige za djecu i mlade u našoj ponudi potražite OVDJE!