Kamo odlazi moja kakica? – Jo Lindley

12,90

Kamo odlazi moja kakica? – Jo Lindley

12,90

Naslov: Kamo odlazi moja kakica?
Autor: Jo Lindley
Nakladnik: Mozaik knjiga
Prevoditeljica: Martina Batinica
Godina izdavanja: 2023.
ISBN: 9789531433976
Broj stranica: 32
Uvez: tvrdi uvez

Jo LindleyKamo odlazi moja kakica?

Kamo odlazi moja kakica?

Što se događa kada nakon kakice pustiš vodu u zahodu?

Možda se čini da tvoja kakica nestane kao čarolijom, ali ona zapravo kreće u golemu avanturu. Otkrij što se s njome događa, slijedi je podzemljem, kroz smrdljive kanalizacijske cijevi, sve do postrojenja za obradu otpadnih voda, u kojem se pretvara u kanalizacijski mulj, i pogledaj kako naposljetku pronađe svoj put … natrag do tvojeg zahoda!

Pridruži se priznatoj „arhistratorici“ (arhitektici i ilustratorici) Jo Lindley u otkrivanju što se s kakicom događa kada
napusti zahod. Ne zaboravi začepiti nos!

O autorici slikovnice Kamo odlazi moja kakica?:

Jo Lindley britanska je ilustratorica koja je i u mladosti obožavala crtati. Papire je gutala (ne doslovce), nestrpljivo čekajući da joj roditelji obnove zalihe. Teško su držali korak s njezinom zanimacijom! Na sveučilištu je likovno izražavanje zamijenila arhitekturom (osmišljavanjem građevina) i posvetila se tehničkom crtanju. Sve dok jednog sretnog poslijepodneva nije ponovno otkrila radost crtanja likova. Otad nije prestala i danas samu sebe naziva arhistratoricom (arhitektica i ilustratorica).

Join smisao za humor blizak je dječjem – vicevi o kakici možda joj nisu među najomiljenijima, ali su svakako na drugom mjestu. Imajući to na umu, a i s obzirom na to da na svojem poslu arhitektice provodi mnogo vremena osmišljavajući raspored cjevovoda kojima prolazi kakica, pisanje knjige na tu temu bio je prirodan izbor.

Knjigu je s engleskog jezika prevela Martina Batinica.

Ostale knjige za djecu i mlade u našoj ponudi potražite OVDJE!