Govori koji su promijenili svijet – Simon Sebag Montefiore

18,90

Govori koji su promijenili svijet – Simon Sebag Montefiore

18,90

Naslov: Govori koji su promijenili svijet
Autor: Simon Sebag Montefiore
Nakladnik: Mozaik knjiga
Prevoditeljica: Marija Perišić
Godina izdavanja: 2023.
ISBN: 9789531434140
Broj stranica: 324
Uvez: meki uvez

Simon Sebag MontefioreGovori koji su promijenili svijet

Ovi izvanredni govori sežu od antičkih vremena do današnjih dana. Neki su herojski i nadahnjujući, neki su zlonamjerni i strahoviti, neki su briljantni i dirljivi, a neki okrutni i jezivi.

Govori koji su promijenili svijet oživljavaju prošlost, obogaćuju sadašnjost i osvjetljavaju put u budućnost.

Otkrijte što su o vremenu u kojem su živjeli govorili kraljica Elizabeta II., Martin Luther King, Sokrat, Mao Ce-tung, John F. Kennedy, Michelle Obama, Donald Trump, Aleksandar Veliki, Džingis-kan, Muhammad Ali, Osama bin Laden, Napoleon Bonaparte i mnogi drugi.

Bilješka o autoru:

Simon Sebag Montefiore autor je međunarodnih bestselera i nagrađivanih knjiga dosad objavljenih na četrdeset osam jezika. Knjiga Katarina Velika i Potemkin ušla je u uži izbor za godišnju britansku nagradu za najbolje publicističko djelo na engleskom jeziku, a naslovi Staljin: dvor crvenog cara, Mladi StaljinJeruzalem: biografija i Romanovi: 1613. – 1918. osvojili su brojne nagrade i međunarodna priznanja. Autor je i moskovske trilogije romana: SašenkaCrveno nebo u podne i Jedna zimska noć, a (u paru s autoricom Santom Montefiore) napisao je i seriju dječjih knjiga Royal Rabbits of London. Uz Pisma koja su promijenila svijet napisao je i djelo Govori koji su promijenili svijet.

Ostale knjige u domeni znanosti, povijesti i politike potražite OVDJE!