ČITAJMO DOMAĆE!

Paket romana Mire Morovića

Miro Morović autor je hrvatskog bestsellera, kriminalističkog trilera “Djeca slijepoga kovača”, a prije nešto više od godine dana autor je objavio svoj drugi roman, svojevrsni nastavak ciklusa o inspektoru Andrewu Frameu, “Voštani princ”. 

Za sve ljubitelja djela Mire Morovića imamo odlične vijesti! Odnedavno se obje knjige mogu kupiti na akciji!

Paket: Voštani princ + Djeca slijepoga kovača – Miro Morović

35,57 EUR 31,59 EUR

Paket koji se sastoji od dvije knjige autora Mira Morovića: ‘Voštani princ’ i ‘Djeca slijepoga kovača’.

✅ Ulomak: Djeca slijepoga kovača
✅ Ulomak: Voštani princ

 

 

 

Kratki sadržaj:

Voštani princ

Hladnoga siječanjskog predvečerja uplašena djevojčica trči šumom, nakon čega joj se gubi svaki trag. Sedam dana poslije u jednom od kaveza gradskoga zoološkog vrta pronađeno je tijelo dvadesetčetverogodišnje djevojke.

Jedini su tragovi koje policija ima mutna snimka nadzorne kamere i neobičan znak otisnut na žrtvinoj nadlaktici.

Bizarne okolnosti slučaja privuku pozornost Andrewa Framea, detektiva sumnjive reputacije i mračne prošlosti.

Frame će se uvući u novu jezivu priču, i ne sluteći da će se tako naći na putu ekscentričnog i teatralnog monstruma koji se ne planira zaustaviti dok ne ispuni svoju misiju.

Što povezuje ova dva slučaja? Hoće li ih biti još? Tko je Voštani princ?

Odgovore na ova pitanja pronađite u napetom nastavku Morovićeve uspješnice Djeca slijepoga kovača.

Djeca slijepoga kovača

Devet međusobno potpuno nepovezanih osoba nestaje u kratkom vremenu. Shallow Lake City nikada nije doživio nešto slično. Uzroci se ne naziru, svjedoci ne postoje, a policija nema ama baš nikakav trag.

Sve do jednog kišnog utorka ujutro…

Devetnaestogodišnja djevojka skače s trinaestog kata. U početku sve izgleda kao posve običan slučaj samoubojstva, no ništa nije kako se čini. Inspektor Andrew Frame u njezinu stanu umjesto oproštajnih riječi nalazi poruku s nekoliko napisanih imena.

I upravo osobe s njenog popisa počinju nestajati bez traga.

Nepredvidivost ovih, naizgled savršenih zločina policiju će dovesti do samog ruba očaja, a Frame će se morati suočiti s brojnim sjenama prošlosti kako bi sačuvao zdrav razum i došao do rješenja ove beskrajne zagonetke.

Rasplet ove priče je bizaran i toliko neočekivan da je vrlo teško na samom kraju podvući crtu i zaključiti posljednje poglavlje mirno zatvarajući knjigu.

Osvrti:

* Cijeli osvrt pročitajte klikom na autora osvrta

Likovi su fenomenalno oživotvoreni i doslovno sam svakog mogla zamisliti u stvarnosti, kako u izgledu, tako i energetski – vibru koju lik odašilje. A tako nešto može poći za rukom samo najboljim autorima. Stoga, Miro – svaka čast! 

– Knjiški moljac

Ljudi moji, kakvo je ovo uzbudljivo putovanje bilo! Miro Morović svojim je prvijencem postigao ono što mnogi svjetski poznati autori ne uspijevaju postići svojim kriminalističkim romanima. Pitate se o čemu je riječ i zašto svi blogeri na sve strane hvale ovaj roman?
Dakle, prvenstveno, Djeca slijepoga kovača detaljno je konstruiran i precizno napisan roman, bez praznog hoda, s vješto opisanom radnjom koja je na preko petsto stranica uvelike dinamična i napeta, a u dijelovima čak i jeziva. Miro Morović precizno, jasno i detaljno opisuje policijski svijet i odnose unutar policijske stanice, a pogotovo policijsku kriminalističku istragu, koja je vjerodostojna na način koji ćete pronaći u američkim kriminalističkim romanima koje često čitamo na domaćem tržištu. Uz to, u Djeci slijepoga kovača, osim policijske istrage s istražiteljem Frameom i njegovim partnerom na čelu, uz podršku njihova šefa D’Angella koji igra veliku ulogu u određivanju smjera navedene istrage, u ovom romanu radnju kroje i potpuno drugačiji likovi, koji su povezani sa slučajem, ali ne i sa samom policijskom istragom.

– Svijet jednog knjigoljupca

Miro Morović počeo je pisati iz čistog zadovoljstva i zabave, a plan mu je bio ostaviti roman u ormaru daleko od očiju javnosti. I sada ću samo reći, hvala Bogu da se taj plan nije ostvario.

– Bibliomanija

Likovi koje ćete teško zaboraviti, napeta priča koja će vas tjerati da okrećete stranicu za stranicom, jezive tajne koje leže u pozadini nestanaka i kraj kojega se mogu posramiti i najveći autori krimića i trilera svjetskog glasa, sasvim su dovoljan razlog da posegnete za „Djecom slijepoga kovača”.

– Sovin kutak

Radnja znači odlučna da nas zarobi jer tajne svi skrivaju dok zločini postaju sve bizarniji, pa čitamo sa zanimanjem i napetost ne popušta. Pitko i slojevito, detaljno i nimalo dosadno i svakako se isplati dati ovoj knjizi šansu. Nije mi dugo trebalo da uz likove i radnju postanem i sama dio tog romana, romana gdje ništa nije jednostavno, a gdje se lako očituje nepovjerenje među prijateljima, među odnosima.

– Čarobni svijet knjige

U ovoj godini pročitala sam zasad nešto više od 70 knjiga, ali ova knjiga mi je definitivno No.1 i ne znam što bi je moglo nadmašiti! Guštala sam čitajući, knjiga je puna vrhunskih zapleta uz dozu mističnosti, a kako se radnja dalje odvija tako sve više i više vuče za čitanjem. Ovo je za mene jedan vrhunski roman, napisan bez greške, bez zamjerke, jako dobro razrađen.

– Veličanstvena knjiga

Kao što je već rečeno, čitanje podiže hrpu upitnika poviše glave, a šanse za pogodak krivca prije vremena su, vjerujte mi, minimalne. Rasplet radnje, otkrivanje krivca i događaji koji prate otkrivenje su nabijeni akcijom, šokantni, zbog čega se posljednje stranice čitaju manijakalnom brzinom i bez daha.

– Knjiški zmaj

Zaključak? Pročitajte Djecu slijepoga kovača, nećete zažaliti. Miro je napisao odličan roman sa snažnim likovima, sa radnjom o kojoj ćete stalno razmišljati. Usput ćete i vježbati bicepse i tricepse.

– Knjigožderonja

Dok sam čitala roman “Djeca slijepoga kovača” prvi put u životu dobila sam želju baviti se filmom jer mislim da bi ovo genijalno izgledalo na ekranu.

– Knjige, knjige, knjigice

Nebrojeno je mnogo razvikanih trilera i kriminalističkih romana koji nakon pompoznog najavljivanja i predstavljanja ostave gorak okus u ustima. Dosadno, predvidljivo, već viđeno. No, do nas tiho, samozatajno, ne namećući se stiže roman koji obuzima na prvu, iza kojeg se mogu sakriti brojni razvikani naslovi i autori današnjice, roman koji se odmah smješta visoko na listu najboljih pročitanih. Zbog čega su me Djeca slijepoga kovača toliko očarala?
Prije svega, ovo je roman koji se može pohvaliti kvalitetnom, zanimljivom pričom. Pričom koja je minuciozno osmišljena do najmanjeg detalja kako bi se izbjegle nelogičnosti i banalne pogreške koje prouzrokuju gubitak zanimanja, pametno je vođena i izvanredno realizirana. Moram priznati, a rekla sam to i samom autoru, dok sam čitala knjigu, jednim dijelom mozga sam samo čekala kada ću detektirati neku sitnica koja odudara, koja će poljuljati čitavu priču i utjecati na njezinu kvalitetu. Ali, to se nije dogodilo. Ova priča je savršena od početka do kraja. Svaki njezin djelić se savršeno uklapa u onaj prethodno ispričani do te mjere da to zvuči nemoguće.

– Librum Lego

Ovaj roman me zainteresirao nakon što sam pročitala nekoliko odličnih komentara i puno pohvala za samu radnju romana, kao i za stil pisanja autora.
Zato i ne čudi činjenica da sam za toliko hvaljeni roman imala velika očekivanja.
No, moram priznati da je roman ne samo ispunio ta velika očekivanja, nego me u potpunosti oduševio!
Ma što oduševio… oborio me s nogu!

– P.S. I love Books