skip to Main Content

Marijana Perinić rođena je 8. kolovoza 1978. u Šibeniku. Radi kao spisateljica, blogerica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič. U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 600 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima Štiklom u mozak, loptom u dupe, a vrhunac komičarske karijere joj je imitacija bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Prije osam godina je osmislila talk-show Ženska priča, u kojem s gostima tematizira važna pitanja i aktualnosti vezane uz žene, promovirajući tako snagu ženske solidarnosti i međusobne podrške. Talk-show se emitira na portalu Miss7, čija je ujedno i redovna nedjeljna blogerica.

Dodatno je autorica i voditeljica dviju televizijskih emisija.

Perilica je zabavna emisija u kojoj Marijana putuje Hrvatskom i “pere” poznate javne osobe u gradovima u kojima žive ili su odrasli. Gosti moraju odgovarati na škakljiva pitanja i sudjelovati u komičnim izazovima. Introspekcija je emisija o osobnom razvoju i međuljudskim odnosima, s ciljem boljeg upoznavanja čovjeka, koju vodi s poznatim psihoterapeutom Tomislavom Kuljišem.

Bez obzira na neupitnu svestranost, na pitanje koji joj je posao ipak najdraži, bez razmišljanja odgovara: – Pisanje. Dok pišem, najbliža sam stvarnoj sebi.

 

Bibliografija:

Gore ne može, zbirka šaljivih priča sa stand-up comedy nastupa (Vuković & Runjić, Zagreb, 2010.)

Šaka suza, vrića smija, roman (CeKaPe, Zagreb, 2012.)

Jesi online?, roman (Funditus, Zagreb, 2016.)

 

Sve knjige su rasprodane, a hoće li jednako proći i novi roman Raskrižje, najbolje će ocijeniti njena vjerna publika, već naviknuta da je svaka njena nova knjiga sušta suprotnost od one prethodne.

Close search

Košarica

Back To Top